Trei femei din Pakistan au fost ucise pentru că au dansat în ploaie

0

O mamă și cele două fiice adolescente ale ei au fost împușcate mortal de cinci bărbați mascați care le-au spart casa din micul oraș Chilas din Pakistan, scrie portalul Global Voices. Cele două fete, de 15 și 16 ani, au fost luate în vizor din cauza unui clip video filmat cu mobilul în care dansau în ploaie în propria grădină și care a circulat la nivel local, fiind considerat un afront la adresa onoarei familiei.

 

 

Autoritățile cred că în spatele crimelor se află fratele vitreg al fetelor, Khutore, care s-a înfuriat după ce a văzut filmulețul și a cerut ajutorul prietenilor săi pentru a spăla imaginea pătată a familiei sale. Cei patru prieteni ai săi au fost prinși de poliție și și-au recunoscut vina, însă Khutore se află încă în libertate. Potrivit raportului anual al Comisiei pentru Drepturile Omului din Pakistan, crimele pentru onoare sunt în continuare “cea mai consistentă și oribilă formă de violență din Pakistan împotriva femeilor”. În 2012, 913 femei au fost omorâte în numele onoarei familiei, printre ele numărându-se și 99 de copii.

“Este un efect al răzbunării. Axată în proporție de 95% pe femei”, scrie blogerul pakistanez Shafiqul Hassan Siddiqui. “Unul dintre membrii familiei (în cele mai multe cazuri un bărbat), omoară și condamnă o femeie din motive mărunte, având consimțământul altor membri ai familiei. Când își sacrifică rudele care le-au dezonorat, acesta devine un moment de mândrie pentru întreaga familie”. Citiți mai multe reacții pe Global Voices.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger