Trei femei au fost eliberate la Londra, după 30 de ani de sclavie

2

Help me please!O femeie de 69 de ani originară din Malaezia, o femeie de 57 de ani originară din Irlanda și o femeie de 30 de ani, cetățean britanic, au fost eliberate dintr-o casă aflată într-o suburbie londoneză, unde se pare că au trăit sechestrate în ultimii 30 de ani. Despre tânăra britanică se crede că s-ar fi născut chiar în acest imobil, nemaiavând până în acest moment contact cu lumea exterioară. Cei doi proprietari ai casei au fost arestați, însă până în acest moment nu au fost date publicității declarațiile lor.

Potrivit The Telegraph, după ce a văzut la televizor un documentar despre căsătoriile forțate, una dintre femei, irlandeza, a telefonat la organizația Freedom Charity, prezentată în documentar. Cu ajutorul organizației și al poliției, cu care au discutat telefonic în secret, cele trei femei au reușit să plece din casă, când stăpânii nu erau acasă. Până în acel moment, după declarațiile lor, cele trei nu mai avuseseră voie să iasă pe ușă în ultimii 30 de ani.

După primele investigații și primele sesiuni de consiliere psihologică oferite victimelor, cele trei femei par să sufere traume serioase, procesul de a stabili adevărul faptelor urmând să fie unul mai lung și mai complicat, atâta vreme cât cele trei sunt confuze și înspăimântate. ”Libertatea lor era îngrădită și, după câte se pare, ar fi fost folosite ca servitoare sau la muncă forțată,” arată poliția pentru ziarul britanic. Totodată, cele trei femei par să fi fost de-a dreptul terifiate de către ”capii familiei,” cum îi numesc pe cei care le-au ținut captive. Fiecare avea câte o cameră, însă le era interzis să facă o mulțime de lucruri, printre care și să părăsească incinta.

Poliția britanică a fost surprinsă de amploarea unui asemenea caz, până acum confruntându-se cu cazuri în care victimele fuseseră sechestrate maxim 10 ani. Mai multe despre ancheta în desfășurare, puteți afla din The Telegraph

Puteți citi și:

Află câți sclavi lucrează pentru tine

Sclavii care pregătesc Cupa Mondială din Qatar

FOTO Sclavia în zilele noastre

FOTO Copii care muncesc din greu

FOTO Prețul lucrurilor prețioase: De unde vin mineralele folosite pentru electronicele noastre

 


2 comentarii

  1. Greseli de scriere, cuvinte mancate, linkuri eronate… Am gasit frecvent erori in articolele voastre si e pacat pentru ca abordati subiecte care ma intereseaza, insa de acesta data chiar pare scris in bataie de joc.

    In situatia asta consider potrivita replica: TOTB, Y U no do proofreading?

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger