Transport german de donații pentru câinii fără stăpân din România

1

Un tir cu donații constând în 7 tone de hrană pentru animale, vase de inox pentru hrană, consumabile medicale, hamuri și lese a ajuns azi dimineață, în România, având ca principali beneficiari adăposturile pentru pentru câinii fără stăpân.

 

Donațiile au fost colectate de la firme și ONG-uri germane de către organizația EuropA¤ischer Tier- und Naturschutz e. V, (ETN).

La bordul camionul se află circa 7 tone de materiale, din care 9.000 de vase din inox pentru hrană, aproape 1.000 de zgărzi, hamuri și lese, 40.000 de mănuși chirurgicale, 200 cutii cu comprese sterile, precum și hrană pentru animale. Numai vasele de inox și hamurile, donate de compania Trixie, se ridică la o valoare de peste 35.000 de euro. Hrana provine dintr-o donație a Nestlé/Purina, iar transportul e asigurat cu titlu gratuit de firma germană Jas Forwarding Company.

De-a lungul traseului, tirul va avea 5 puncte de oprire pentru descărcarea donațiilor: Lugoj, Băile Herculane, Craiova, Pitești și București. Prima oprire va avea loc astăzi, în jurul orei 11.30, la adăpostul de câini al primăriei din Lugoj, de unde donațiilor vor fi preluate inclusiv de organizații din Oradea, Târgu Mureș, Reghin, Sighișoara, Bistrița, Miercurea-Ciuc și Deva.

De donațiile incluse în transport vor beneficia în total 110 organizații de protecție a animalelor și adăposturi, dar și persoane fizice care au în îngrijire multe animale.

Federația Națională pentru Protecția Animalelor (FNPA) s-a ocupat de organizarea transportului pe teritoriul României, de înscrierea organizațiilor în vederea primirii donațiilor, distribuirea în funcție de cerințele primite și de necesități, informarea privind programul, produsele ce trebuie colectate de fiecare, punctele de colectare.

Ultima oprire și descărcare a tirului va fi la București, mâine dimineață, în jurul orei 11.00, în apropierea adăpostului de câini din Fundulea(Bvd. 22 decembrie nr. 44, Șoseaua națională, vizavi de Vulcanizare). De aici, donațiile vor fi preluate de circa 60 de reprezentanți ai organizațiilor de protecție a animalelor din București și din restul țării.


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger