Transplantul de cap la oameni este posibil, spune un chirurg italian

0

Un chirurg italian este convins că avem, în prezent, tehnologia necesară pentru a realiza un transplant de cap uman. Medicul Sergio Canavero, membru al grupului Turin Advanced Neuromodulation Group, consideră că precedentul există prin transplanturile de cap la maimuţe, realizate, ca experimente, în 1970, de către neurochirurgul Robert White.

 

 

Canavero a scris o lucrare pe acest subiect, schiţând un scenariu pentru un astfel de transplant de cap uman şi descriind tehnologia necesară conectării capului de corp. Metoda propusă de el, spre deosebire de cea folosită de White în experimentele pe maimuţe, vorbeşte de o „tăietură curată” pe măduva spinării, într-un punct cheie. „Operaţia ar putea prelungi viaţa oamenilor”, a declarat chirurgul pentru publicaţia The Telegraph.

Problema cea mai mare pe care o vede, însă, la punerea în practică a ideii sale este finanţarea, spune Canavero. Pentru că o astfel de operaţie ar costa milioane de dolari (cam 13 milioane, mai exact). Mai multe detalii, în materialul video de mai jos:

 

 

Sursa şi foto: Mashable, The Telegraph


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger