Traiul cu pisici este benefic sănătăţii oamenilor

0

Un studiu apărut în revista Biology Letters contrazice titlurile tabloide care urlă uneori că a avea o pisică drept animal de companie poate provoca diverse probleme de sănătate. De la diverse forme de cancer, la turbare sau boli psihice. Cercetarea susţine că pisicile sunt, de fapt, benefice sănătăţii umane şi prezenţa lor chiar reduce riscul de cancer şi de alte boli.

 

 

O echipă condusă de Marion Vittecoq, de la centrul de cercetare Tour du Valat, a ajuns la concluzia că pisicile nu pot fi învinuite pentru o serie de bolile apărute la oameni, cum ar fi cancerul, spre exemplu. Studiul arată exact contrariul, a declarat Vittecoq pentru Discovery News: „Potrivit datelor noastre, niciun studiu de până acum care s-a aplecat asupra legăturii dintre deţinerea unui pisici şi cancer nu a găsit, în fapt, vreo asociere, de niciun fel, ba dimpotrivă, au descoperit un risc mai redus de cancer la proprietarii de pisici”. Cercetarea prezentă arată că proprietarii de pisici au un risc redus sau chiar foarte redus de a face o serie de boli (mai ales dintre cele pentru care pisicile au fost stigmatizate ani la rând).

Şi câinii se înscriu în aceeaşi notă benefică. Un studiu al National Institutes of Health Study a arătat că proprietarii de câini şi de pisici au un risc redus de a se îmbolnăvi de tipuri de cancer de sânge (cu excepţia limfomului de tip Hodgkin). Cu cât un proprietar de animale de casă (câini sau pisici) le-a avut mai multă vreme, cu atât au scăzut şansele ca el să ajungă să sufere de cancer de acest tip. Motivele pentru care a avea o pisică sau un câine aduce beneficii sănătăţii oamenilor rămân, în continuare, un mister pentru cercetători, dar există, totuşi, studii care încearcă să ofere răspunsuri (cum ar fi o altă cercetare care a descoperit că, dacă au animale în preajmă de când sunt mici, copiii suferă de mai puţin boli ale aparatului respirator).

Mai multe detalii despre studiu puteţi găsi pe: Discovery News

 

Sursa: ENN

Foto: FanPop

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger