Tradiţie în Noua Zeelandă: Mii de iepuraşi sunt sacrificaţi de Paşte

0

Iepuraşul nu are o soartă foarte blândă în Noua Zeelandă în week-end-ul de Paşte. O tradiţie printre neo-zeelandezi este omorârea a mii de iepuraşi într-un concurs de ucidere a câtor mai mulţi iepuri. Sute de vânători acceptă provocarea.

Anul trecut au fost omorâţi 20.000 de iepuraşi, iar anul acesta se aşteaptă acelaşi bilanţ. Marea Vânătoare a Iepuraşilor de Paşte este un eveniment organizat în ultimii ani în Noua Zeelandă la care s-au înscris anul acesta 564 de vânători care se luptă pentru trofeu şi pentru premiul de 2.800 de dolari.

Competiţia, deşi la prima vedere ar duce cu gândul la violenţă fără sens, are ca scop conservarea. Iepurii sunt o specie invazivă în Noua Zeelandă care pune în pericol speciile native. Deşi există modalităţi mai umane de ţinere sub control a populaţiei de iepuri, precum programele de sterilizare, neo-zeelandezii continuă tradiţia an de an. În plus, există vânători care continuă eforturile de conservare ţinând numărul iepurilor sub control şi în timpul anului, omorându-i.

Foto: Flickr / wwarby

Sursa: TreeHugger

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger