TOTB va invita sa eco-colectati deseurile

3

garbage

Miercuri, 3 februarie, Spazio Studio de Arta, de pe strada Smardan, va gazdui, incepand cu ora 19, evenimentul „Blue = Green”, o dezbatere pe tema eco-colectarii deseurilor. In cadrul evenimentului sustinut de TOTB va putea fi vizionat si documentarul „Garbage. Revolution starts at home!” al regizorului canadian Andrew Nisker, care prezinta povestea unei familii care si-a pastrat deseurile menajere in casa timp de trei luni.

„Blue = Green” este o initiativa a firmei Serban&Musneci Associates PR, in parteneriat cu Think Outside the Box, iar discutiile vor fi moderate de Magor Csibi, initiatorul TOTB, pornind de la intrebarea: „Ce se intampla cu Romania care nu are un sistem de strangere al deseurilor implementat?”.

„Garbage. Revolution starts at home!” a incheiat festivalul de film eco „Green Planet Blues” din Sinaia, de pe 28-31 ianuarie. Pentru realizarea lui, regizorul canadian i-a rugat pe membrii unei familii sa nu arunce nici o farama din deseurile menajere pe care le genereaza in trei luni. Apoi i-a purtat intr-o calatorie „initiatica” si le-a aratat unde ajunge gunoiul pe care il lasa in urma si ce impact are asupra mediului.

Andrew Nisker spune pentru TOTB ca a vrut sa atraga atentia asupra efectelor negative ale „poluarii domestice”, de la condusul unei masini la tragerea apei la toaleta si de la achizitionarea de electronice la folosirea luminitelor de Craciun. Documentarul ii este dedicat lui Bob Hunter, co-fondator Greenpeace si bun prieten de-al regizorului, care l-ar fi inspirat pe Nisker sa-si puna abilitatile cinematografice in slujba mediului.

La dezbaterea „Blue = Green” sunt asteptati tineri, reprezentanti ai mediului de afaceri implicat in proiecte green, dar si ai celui poluant, autoritati locale si reprezentanti ai societatii civile.

Serban&Musneci Associates PR isi propune si alte evenimente presarate cu dezbateri, vizionari de filme, expozitii sau foto sau concerte cu tenta eco, precum si infiintarea unei platforme de „eco-e-learning” pentru copii.

Tags:3 comentarii

  1. Daca Polonia nu a scazut economic in 2009 ci dimpotriva a crescut, cum ne explicam ca Romania a ajuns in asmnea hal? Pornim de la ceea ce deosebeste cele doua tari. Premierul polonez este un tip cu capul pe umeri, care stie ce vrea pe cand boc este tipul cel mai habarnist din cati am vazut… ma uit la el si nu ma dumiresc; este el retardat sau simplu bolnav ?! E cumva pornit impotriva acestei tari? cum isi permite el sa il contrazica pe basescu in ce ea ce priveste pensiile?

  2. Pingback: Primul Offline pentru TOTB: Lume buna, film bun, vin delicios » Think Outside The Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger