TOTB se alătură celui mai mare protest online din istorie

2

Astăzi, între orele 12 și 14, Think Outside the Box intră în grevă. Astfel, ne alăturăm celui mai apmplu protest online din istorie, adresat controversatei legi SOPA (Stop Online Piracy Act), care ar urma să fie votată de guvernul american pe 24 ianuarie și care ar schimba radical fața Internetului așa cum o cunoaștem.

 

Mii de site-uri din lume, de la Wikipedia, la Reddit, Boing Boing sau Mozilla, până la DEXOnline, au stins astăzi lumina pentru a atrage atenția asupra implicațiilor pe care le-ar putea adopta SOPA și PIPA, cele două proiecte de lege americane ce ar urma să fie adoptate pe 24 ianuarie și despre care puteți afla mai multe aici. Site-ul SOPA Strike oferă toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vă alătura protestului față de controversatul proiect de lege. Dacă acest proiect de lege va fi aprobat, Internetul, așa cum îl cunoaștem, va trece printr-o dramatică schimbare la față, dat fiind că SOPA oferă companiilor ce dețin drepturile de autor asupra anumitor tipuri de conținut postate online dreptul de a bloca și sancționa direct persoanele care piratează orice bun digital, de la clipuri, la piese, cărți, filme și, pe scurt, cam tot ce mișcă în materie de conținut protejat de legile proprietății intelectuale.

Între orele 12 și 14, Think Outside the Box va face la rândul său o mică grevă, în semn de solidaritate cu cei pentru care dreptul la libera circulație a informației, dreptul la liberă exprimare și privacy sunt, așa cum merită să fie, esențiale.

Să ui uităm, toată creația presupune derivarea altei creații, pentru care avem necvoie ca informația să fie liberă și accesibilă. Ne revedem după grevă!

 

 

 

 

 


2 comentarii

  1. Pingback: UPDATE Susținători ai SOPA și PIPA își retrag acordul în urma celui mai mare protest online din istorie | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger