Tot mai mulţi tineri americani stau cu părinţii

1

Tot mai mulţi adulţi tineri americani locuiesc cu părinţii din cauza crizei financiare şi a lipsei joburilor, arată un studiu american, citat de Reuters. Potrivit acestuia, 52,8% dintre americanii cu vârste între 18 şi 24 de ani locuiau cu părinţii în 2009, faţă de 47,3% în 1970.

“Condiţiile nefavorabile de angajare favorizează investiţiile în şcoală şi educaţie, care sunt o opţiune mai atractivă pentru unii adulţi tineri”, spune Vanessa Wight, de la Universitatea Columbia din New York.

“De asemenea, înseamnă că statul cu părinţii este o necesitate pentru adulţii tineri care nu-şi permit să locuiască pe cont propriu”, spune, la rândul său, unul dintre cercetătorii de la Centrul Naţional pentru Copiii Săraci, think tank în cadrul universităţii.

Studiul mai arată că unul din şapte adulţi tineri iese din adolescenţă fără o cale spre independenţă financiară.

Wight sugerează că tranziţia către maturitate este tot mai întârziată, spre deosebire de deceniile anterioare când maturizarea însemna plecarea de acasă, căsătoria şi a face copii.

Cercetătorii au descoperit că maturizarea întârziată corespunde cu o creştere semnificativă a tinerilor americani şcolarizaţi. Numărul a crescut de la mai puţin de 30% în 1970 la 45,5% în 2008.

Căsătoria este, de asemenea, întârziată. În 1970, vârsta medie pentru o primă căsătorie era de 20,8 ani la femei şi 23,2 pentru bărbaţi, pe când în 2009 vârsta medie de căsătorie este de 25,9 pentru femei şi 28,1 la bărbaţi.

“Unele cercetări arată că noţiunea de maturitate de schimbă, iar căsătoria şi conceperea copiilor, repere importante ale maturităţii înainte, nu mai sunt atât de importante în definirea tranziţiei către maturitate”, spune Wight.

Foto: Flickr/Fibonacci Blue

Tags:



Un comentariu

  1. Pingback: Mamele recunosc că mint ca să pară părinţi perfecţi » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger