Tot mai mulți bărbați apelează la operațiile estetice

1

Criza economică nu i-a oprit pe americani să-și facă operații estetice în 2010. Dar, mai interesant este că numărul bărbaților care apelează la aceste proceduri a crescut, informează Time.

Potrivit datelor Societății americane a Chirurgilor Plastici (ASPS), bărbații au efectuat 1,1 milioane de intervenții chirurgicale plastice în 2010, o creștere de 2% față de anul anterior. Popularitatea anumitor proceduri, însă, a crescut mult mai mult.

Liftingul facial a fost cu 14% mai solicitat de bărbați decât în anul anterior, mai ales de către bărbați de peste 50 de ani. Printre alte proceduri cerute de cărbați se numără operația la ureche, care a înregistrat o creștere de 11%, injectarea cu Botox, care a crescut cu 10%, liposucția, cu o creștere de 7% și micșorarea de sâni, o creștere de 6%.

Numărul altor proceduri a scăzut, dar acestea au rămas printre cele mai populare în rândul bărbaților: refacerea nasului sau peelingul chimic.

“Procedurile invazive minime precum injectarea cu Botox sunt eficiente până la un punct”, spune Phillip Haeck, președintele ASPS. “Pe măsură ce gravitatea și vârsta își spun cuvântul, procedurile chirurgicale care ridică pielea sunt necesare pentru ca îmbunătățirea să se vadă”, adaugă acesta.

Deși numărul bărbaților care apelează la chirurgul estetician este tot mai mare, tot femeile sunt principalele cliente. În total, operațiile estetice au crescut cu 5% în 2010.

Foto: Flickr / Vancouver Laser and Skincare Center

Citiți și:

6 remedii puțin știute pentru afecțiuni comune

Femeile obsedate de propria înfățișare postează poze pe Facebook în competiția pentru atenție

Ai tendința să te aperi și să te justifici? Nu este o metodă bună!

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: TOTB.ro - Chimicalele din produse, asociate cu menopauza timpurie » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger