Tot mai aproape de pastila contraceptivă pentru bărbați

0

Oamenii de știință americani susțin că sunt la un pas de dezvoltarea unei pilule contraceptive pentru bărbați, după ce au observat că un medicament îi poate face pe șoareci infertili temporar, fără să le afecteze râvna sexuală. Vor urma testele pe oameni, în condițiile în care lipsa unei tablete contraceptive pentru bărbați contribuie semnificativ la numărul mare de sarcini nedorite.

Deși pilula contraceptivă pentru femei este disponibilă de decenii întregi, organismul masculin s-a dovedit mai încăpățânat în acest sens. Dacă unii oameni de știință consideră ultrasunetele drept „un candidat promiţător” pentru contracepția masculină, alții au căutat să dezvolte un medicament care să traverseze din sânge în testicule și să anihileze producția de spermă. Cercetătorii de la Dana-Farber Cancer Institute și Baylor College of Medicine din SUA par să-l fi găsit, scrie BBC News. Se numește JQ1 și atacă o proteină întâlnită numai în testicule, vitală pentru producția de spermă.

În testele pe șoareci, medicamentul a făcut ca testiculele rozătoarelor să producă mai puțină spermă și să se micșoreze, spermatozoizii dovedindu-se mai puțin mobili iar unii dintre ei chiar infertili. Vestea bună este că medicamentul nu reduce dorința sexuală, iar după ce șoarecii au încetat să-l mai ia, le-a revenit fertilitatea. Cercetătorii speră acum să atace aceeași proteină și la oameni, fiind nevoie de mai multe teste pentru a vedea dacă medicamentul este sigiur și eficient pentru masculii speciei noastre. Există o asemănare puternică între producția de spermă a șoarecilor și cea a oamenilor, așa că șansele ar fi destul de mari.

Foto: Verysmartbrothas.com

 

Puteți citi și:

Noi promisiuni pentru contracepţia masculină

Ultrasunetele versus spermă: posibilă metodă contraceptivă pentru bărbaţi

Un nou contraceptiv pentru bărbaţi, 100% eficient


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger