Torța olimpică s-a întors pe Pământ după o ieșire în spațiu

0

Torța olimpică a revenit pe Pământ, luni, după patru zile în spațiu, unde a fost scoasă, pentru prima dată în istorie, în vidul cosmic. Torța nu a fost, însă, aprinsă din motive de securitate.

Russian astronaut Oleg Kotov holds an Olympic torch as he begins a spacewalk outside the International Space Station

NASA a anunțat revenirea pe Pământ a torței olimpice după o călătorie în spațiu de patru zile. Aceasta fost adusă de trei astronauți – un rus, un american și un italian – care au aterizat la bordul capsulei Soyuz TMA-09M în Kazahstan, după o misiune de 166 de zile la Stația Spațială Internațională.

Cosmonauții Oleg Kotov și Sergei Ryazanky au luat torța cu ei într-o ieșire în spațiu sâmbătă. Aceasta a fost preluată, la revenirea pe Pământ, de un oficial al Jocurilor Olimpice care vor avea loc la Soci în 2014. Ea va fi folosită la aprinderea flăcării olimpice în februarie . Flacăra olimpică a mai fost trimisă în spațiu în 1996 și 2000, dar nu a mai ieșit niciodată din stația spațială până acum.

Flacăra a fost dusă, joi, în spațiu de alți trei astronauți – un japonez, un american și un rus. Călătoria face parte din cel mai lung itinerariu al unei torțe olimpice din istorie. Acesta a pornit din Piața Roșie, Moscova, pe 6 octombrie, a ajuns la Polul Nord și va merge pe Muntele Elbrus, cel mai înalt vârf din Europa.

Sursa: Reuters


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger