Topul ţărilor, în funcţie de emoţiile trăite de locuitorii lor

0

Un sondaj Gallup oferă topul ţărilor lumii în funcţie de emoţiile trăite de locuitorii acestora, reliefând, astfel, care sunt cele mai sentimentale şi, respectiv, cele mai puţin sentimentale ţări din lume. Deşi sunt apropiate geografic, Singapore şi Filipine se situează la poli opuşi în acest top: Filipine este cea mai intens trăitoare de emoţii ţară din lume, Singapore, cea mai puţin sentimentală.

 

 

Sondajul realizat de Gallup s-a bazat pe deschiderea oamenilor în exprimarea emoţiilor, fie ele pozitive sau negative, în viaţa de zi cu zi. În sondaj au fost cuprinse peste 150 de naţiuni, iar interviurile au fost realizate telefonic şi în persoană, de către operatorii Gallup, cu peste 1.000 de persoane cu vârsta peste 15 ani, în fiecare ţară din cele 150, în fiecare an, în perioada 2009 – 2011. Celor intervievaţi li se solicita să spună dacă au experimentat diferite tipuri de sentimente, emoţii, unele pozitive (stare de bine, zâmbet, voie-bună, respect din partea celorlalţi, bucurie, descoperirea sau învăţarea unui lucru interesant etc.), altele negative (furie, stres, tristeţe, durere, îngrijorare) zi de zi.

În funcţie de răspunsurile şi rezultatele obţinute, iată topul celor mai emoţionale 15 ţări din lume:

Filipine (60%)

El Salvador (57%)

Bahrain (56%)

Oman (55%)

Columbia (55%)

Chile (54%)

Costa Rica (54%)

Canada (54%)

Guatemala (54%)

Bolivia (54%)

Ecuador (54%)

Republica Dominicană (54%)

Peru (54%)

Nicaragua (54%)

SUA (54%)

 

Topul celor mai puţin emoţioanle 10 ţări din lume arată astfel:

Singapore (36%)

Georgia (37%)

Lituania (37%)

Rusia (38%)

Madagascar (38%)

Ucraina (38%)

Republica Belarus (38%)

Kazakhstan (38%)

Nepal (38%)

Kârghistan (38%)

 

La analiza separată a emoţiilor pozitive faţă de cele negative, sondajul Gallup arată că locuitorii din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord trăiesc cele mai multe emoţii negative (în special cei din Irak, Palestina şi Bahrain), în vreme ce America Latină conduce detaşat când vine vorba de emoţii pozitive (cu Panama, Paraguay şi Venezuela în top). Totodată, analiza Gallup a arătat că nu există neapărat o legătură între stările negative resimţite de locuitorii unei ţări şi situaţia economică – exemplu Singapore este concludent în acest sens: are una dintre cele mai mici rate de şomaj şi un PIB foarte ridicat pe cap de locuitor, însă locuitorii săi rareori trăiesc emoţii pozitive. Acest cel mai recent sondaj al Gallup are o marjă de eroare de 0,4 – 3,8%.

 

Sursa: Live Science

Foto: Philstar.com


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger