Topul țărilor în care e bine să fii copil

3

Organizația Salvați Copiii a publicat recent un raport despre condițiile oferite copiilor în țările de pe glob, analizând criterii precum educația, îngrijirile medicale și alimentația. Clasamentul este condus de Japonia, pentru ca pe ultimul loc să se situeze Somalia. România ocupă locul 34 din 141, însă, deși a înregistrat un progres în ultimii ani, este ultima țară europeană din top. Precizăm că Indexul nu ia în calcul date despre țări ca Bulgaria, Ungaria sau Portugalia.

 

Primele zece state din lume unde sunt oferite condiții bune copiilor sunt Japonia, Spania, Germania, Italia, Franța, Canada, Elveția, Norvegia, Marea Britanie, Olanda. Dacă Japonia se bucură de un coeficient de 0.35, Somalia, care oferă cele mai puțin favorabile condiții copiilor, este notată cu un coeficient de 54,50 %.

 

 

În ceea ce privește situația României, aceasta ocupă locul 34, imediat după Belarus și înainte de Mexic. La prima vedere, aceasta este o pozție rezonabilă, însă în urma României nu mai figurează nicio țară europeană, mai toate aparținând altor continente. Din acest index lipsesc însă date despre țări precum Bulgaria, Polonia, Ungaria sau Portugalia. Vestea bună ar fi totuși scăderea coeficientului național, adică progresul în această ierarhie. Dacă în intervalul 1995-1999, România era evaluată cu 5,93%, a urmat o perioadă mai grea pentru copiii români – în intervalul 2000-2004, înregistrând 6.12 -, pentru ca în ultima perioadă (2005-2010) să scădem la 4,32.

Puteți consulta raportul integral aici.

 

Foto: randomthoughtz.com


3 comentarii

  1. “în urma României nu mai figurează nicio țară europeană, mai toate aparținând altor continente”. pai hotarati-va o data. ori nu mai figureaza nicio alta tara, ori Rusia nu e in Europa

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger