Topul celor mai tolerante țări față de scandalurile sexuale

0

Când politicianul Dominique Strauss-Kahn a ajuns în Franța săptămâna trecută, după un scandal sexual la New York, a fost întâmpinat cu ostilitate de francezi. Probabil mai bine se ducea în Mexic, țară care potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos este cea mai tolerantă cu scandalurile sexuale.

57% dintre mexicani sunt toleranți și foarte toleranți față de indiscrețiile sexuale ale politicienilor și vedetelor. Ei sunt urmați de belgieni, cu 55%, iar în Statele Unite toleranța este de 48%. Franța e mai în josul listei cu 33%, iar Japonia este cea mai puțin iertătoare țară, cu 28%.

În total, 44% dintre cei 18.700 de respondenți spun că ar fi toleranți față de un scandal sexual.

Participanții au mai fost întrebați dacă în timpul scandalului, comportamentul celebrităților reflectă personalitatea lor sau dacă celebritatea și puterea le face să creadă că pot scăpa. În Franța, 80% dintre respondenți spun că faima este cauza tuturor relelor, iar Mexicul este aproape împărțit în jumătate – 49% sunt de partea puterii, iar 51% sunt de partea personalității.

Sondajul mai arată că femeile sunt la fel de predispuse să fie implicate în scandaluri sexuale, dar e mai puțin probabil ca ele să fie prinse.

Foto: Flickr

Sursa: Reuters


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger