Topless ca armă politică

0

Dacă dai pe Google o căutare la “Ukraine”, în dreapta apar automat reclame la agenţii de dating. “Ucraina e un bordel” spun membrele grupării neo-feministe Femen, care luptă topless împotriva exploatării sexuale a ucrainencelor.

Facebook le-a blocat pagina la un moment dat şi serviciile secrete ucrainene le-au ameninţat violent, dar gruparea nu s-a lăsat intimidată şi a crescut. Femen e condusă de Anna Hutsol, o economistă de 26 de ani, are numai 300 de membri, dar e cunoscută în toată lumea. Sprijinită financiar de artişti precum DJ Hell, Femen luptă în primul rînd pentru drepturile femeilor, inclusiv ale celor din Iran, dar şi pentru democratizarea Ucrainei în general. Anchetarea morţilor suspecte ale unor jurnalişti incomozi puterii e unul dintre obiectivele lor.

Feministele occidentale critică modul în care protestează suporterele Femen, expunîndu-şi sînii la manifestaţii, dar acestea spun că sex-appealul poate fi folosit nu numai ca un mijloc de seducţie, ci şi ca o armă politică. “Sînii vînd parfumuri, de ce nu ar vinde şi idei.”

 

 

FOTO: LOGO FEMEN

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger