Topitoria mobilă din São Paulo care transformă dozele în mobilă

0

Brazilia reciclează mai multe doze din tablă decât orice altă țară din lume, grație reciclatorilor stradali numiți “catadores”. Aceștia din urmă câștigă însă prea puțin pentru a trăi decent, motiv pentru care doi designeri au venit cu o idee nouă: reciclatorii ar putea transforma deșeurile în ceva pe care l-ar putea vinde. Așa s-a născut topitoria mobilă, care face mobilă din dozele metalice reciclate.

 

 

Uleiul vegetal rezidual colectat din localurile din São Paulo alimentează un cuptor ce topește dozele, iar aluminiul topit este turnat apoi în șabloane simple. În proiectul pilot, cei doi designeri au fabricat scaune pentru restaurantul care le-a furnizat uleiul. Forma fiecărui scaun a fost împrumutată de pe străzile celui mai mare oraș din Brazilia. Designerii s-au plimbat și au adunat frunze de palmier, cărămizi și capace de roți – numai bune de transformat în șezuturi. Scaunele nu trebuie să aibă o formă perfectă, proiectul mizând pe expresivitatea individuală și pe obiecte din metal care să ofere un portret al străzii.

În momentul de față, o asemenea topitorie mobilă este disponibilă într-un punct de colectare pentru reciclatorii stradali. Designerii speră să lucreze împreună cu comunitatea pentru a construi mai multe și pentru a învăța mai mulți reciclatori să le folosească și să diversifice gama de articole produse. Aflați mai multe în filmulețul de mai jos:

 

Can City from Studio Swine on Vimeo.

 

Sursa: Fastcoexist


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger