Top 5 al fenomenelor meteo din 2010

0

Grist.org a realizat un top cronologic al fenomenelor meteo din 2010, punctând că acestea au fost agravate de încălzirea globală și că frecvenţa fenomenelor extreme va creşte pe măsură ce planeta se va încălzi.

Furtunile de zăpadă (Snowmageddon) au devastat, în februarie coasta de est a Statelor Unite, din Atlanta, Washington DC, New York până în Europa. Fenomenul a fost cauzat de oscilaţia nord atlantică şi El Nino.

Inundaţiile din luna mai din Nashville sunt un fenomen care se întâmplă o dată la 1.000 de ani. Există 1% şanse să se întâmple astfel de inundaţii într-un an, notează cei de la Grist.org. Astfel de evenimente sunt, însă, aşteptate să se întâmple mai des pe măsură ce se încălzeşte planeta.

Valul de căldură din Rusia, din iulie. Incendiile de pădure au devastat peste 7.500 de kilometri pătraţi.

În acelaşi timp şi conectate în termeni de dinamică atmosferă au avut loc inundaţiile din Pakistan, rezultând în scufundarea a sate întregi.

Nivelul foarte scăzut al Lacului Mead, sursă principală de apă a Las Vegas-ului, care se află la mică distanţă de nivelul care determină raţionalizarea apei, iar fenomentul El Nina nu îmbunătăţeşte situaţia.

Foto: Flickr / DVIDSHUB

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger