Toate minciunile pe care mi le-am spus azi

1

Am început cu un previzibil “Mai stau doar cinci minute şi pe urmă mă trezesc”. Cele cinci minute au devenit o oră, aşa că m-am spălat pe dinţi şi m-am îmbrăcat în şapte minute, făcându-mi mustrări de conştiinţă şi urmărind în fundalul minţii un scurt serial cu mama, pe post de personaj principal: În episodul de azi, fata mea, Oana, se va trezi târziu, va da vina pe sistemul politic şi pe socialul ăsta care, aparent, o umple de nervi, va întârzia la muncă şi va găsi tot felul de scuze pentru orice boacănă. Stay tuned!

 

Multitasking woman with multiple arms.

de Oana Prisăcariu

 

Încui uşa. Nu, azi o să fie o zi bună, azi o să fiu responsabilă pentru absolut tot ce fac. Deschid Facebook-ul: cineva şi-a dat demisia, cineva vrea să îl bată pe Ponta, cineva şi-a făcut poze in baie, cineva a născut. Trec pe lângă o vitrină. Ah, ar fi trebuit să mă machiez, că uite ce bătrână şi obosită arăt. Ba nu, sunt fresh şi naturală, aşa arată o fată care munceşte. Dacă stai să te gândeşti, societatea ne învaţă să fim superficiale şi să le arătăm bărbaţilor doar ce am putea să fim, nu ce suntem cu adevărat. Azi port adevărul cu mine, azi sunt the real deal. Ah, uite un tip drăguţ. Ar fi trebuit să mă machiez, totuşi. La sfârşitul lunii o să iau salariul, o să îmi fac abonament la sala de sport şi o să renunţ la carne. Vreau neapărat să slăbesc. Cu cât dau ăştia gogoşile? Da, două cu gem de vişine.

Trece o doamnaă cu un labrador pe lângă mine. Mi-ar plăcea şi mie unul. Să fie mare şi drăgăstos şi să mă aştepte când vin de la muncă. Ah, cred că trebuie să schimb litiera pisicii. Dacă grăbesc pasul, o să intru în marja aia de 15 minute întârziere şi Vicky, fata de la resurse umane, nu o să mă pună să fac bilet de învoire. Încă puţin, încă puţin, aoleu, nu am deloc rezistenţă. Neaţa, tuturor, da, o să îţi scriu imediat biletul ăla.

Să mută asta de aici aici, şi asta de acolo dincolo şi să punem astea aici şi iar nu îmi merge laptopul. Victoooooooooor, ce-i fac lu’ ăsta? Gata, am înţeles, dau din butonul de aici. Pauza de masă, bun, bun, de aseară vreau să mănânc o salată. Îşi comandă cineva paste? Da, vreau şi eu. Într-o zi, când o să mă fac mare, o să merg de trei ori să alerg, o să mănânc doar de la FruFru şi o să uit ce gust au sucurile acidulate. Poate chiar o să am un copil pe care o să îl cresc documentându-mă de pe te miri ce site şi poate că o să fiu o mamă d-aia corporatistă, care pune mai mult suflet în prezentările PowerPoint decât în mic-dejunul copiilor şi poate că o să îmi văd părinţii o dată pe an.

În continuare, fiica mea îşi va da seama că nu totul iese aşa cum ai plănuit şi va învăţa multe lucruri despre viaţă. Staţi cu noi, revenim după pauză, zice vocea mamei dintr-un teaser menit să ţină telespectatorii în faţa televizorului. Mă trezeşte din visare o pană de curent, un munte de fişiere nesalvate, mama lor de sisteme backup care nu te ajută atunci când eşti toantă şi îţi vine să îţi smulgi părul de nervi. Ah, trebuie să merg la coafor neapărat.

Ceasul arată faptul că mai sunt cinci minute până când o să mai fie două ore până o să merg acasă. Ia să mutăm astea de aici, să tăiem asta de aici şi să punem asta aici. Cât de frumos ar fi dacă aş reuşi să fac toate astea doar cu puterea minţii! Uite un mail, aha, încă una care se mărită. Măritaţi-vă toate, da da.

Select select select copy paste select. Victooooooooooooor, ăsta iar face figuri. Să-i dau una în lateral? Gata, acuma merge.

Unde mi-e cartela de pontaj, unde mi-e cartela de metrou, unde mi-e cartela de la interfon. Ah, trebuia să îi schimb litiera ăsteia. Un duş? Un duş. Rece, rece, prea fierbinte, rece, rece, mi s-a luat un strat de piele. Mâine o să mă trezesc devreme, aşa că îmi pun ceasul să sune la opt. Mai bine la şapte jumate. Ba nu, o să fac o sforţare majoră şi o să mă trezesc la şase. O să am timp să mă machiez şi să îmi calc şi să fac o groază de alte lucruri. Poate îmi iau chiar un labrador…

Foto: integratedpeakperformance.com

 

Puteți citi și:

Protestul nu este pentru fete

 

Părerea Voastră

Am deschis pe TOTB.ro o nouă rubrică, unde vom publica textele primite de la voi, cititorii vigilenți care, din când în când, puneți mâna pe tastatură și ne scrieți. Într-o lume unde e din ce în ce mai limpede că jurnalismul cetățenesc poate compensa pentru hibele unei prese centrale predominant corupte și animate de interese politice și presiuni comerciale, cu toții sutem datori să rupem, măcar din când în când, bariera dintre consumatorși producători. Adică să devenim prosumatori, să ne implicăm și să dăm mai departe mesajele noastre: Acțiunea e contagioasă. Cu alte cuvinte, așteptăm textele voastre pe Facebook sau pe adresa [email protected]

 

 


Un comentariu

  1. pentru cei care lucreaza in corporatii: “Lucrati din greu, milionarii depind de voi”….pentru cei care vor sa vada cum o sa arate lumea peste putin timp daca mergem in ritmul asta in care corporatiile mari vor inghiti tot, le recomand doua filme, “In time” si ” Elysium”. Este timpul sa va treziti daca vreti o lume mai buna.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger