Toamna începe cu Târgul de inițiative cetăţeneşti

0

19 grupuri şi organizaţii civice din Bucureşti vor fi prezente sâmbătă, 30 septembrie 2017 la cea de-a IV-a ediţie a Târgului de initiative cetăţeneşti. Evenimentul se va desfăşura în intervalul 15.00 – 19.00 la Grădina Verona – Cărtureşti (Str. Arthur Verona 13-15) şi este organizat de CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică şi Reţeaua Civică Bucureşti (RCB).

Această ediţie a târgului îi invită pe bucureşteni să susţină grupurile de iniţiativă civică în activităţi legate de rezolvarea unor probleme ale comunităţii: parcuri şi spaţii publice lăsate în paragină de autorităţi, spaţii verzi ameninţate de construcţii nepotrivite, vechi cinematografe şi spaţii culturale aflate în proces de degradare, cartiere în care problemele de infrastuctură afectează calitatea vieţii locuitorilor, lipsa de transparenţă în decizii a administraţiei în relaţie cu cetăţenii etc.

Astfel, mesajul acestei ediţii a târgului – “PUTEM” – este o invitaţie deschisă tuturor celor care vor să-şi dedice voluntar abilităţile profesionale sau să susţină prin donaţii grupurile de iniţiativă civică din Capitală. Vizitatorii târgului vor asculta scurte prezentări despre activităţile grupurilor şi vor putea interacţiona cu membrii celor mai active nuclee civice din oraş şi cu reprezentanţi ai autorităţilor publice.

Grupuri şi organizaţii civice participante la târg:

Grupul de Inițiativă Civică Sala Palatului
Grupul Floreasca Civică
Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu
Grupul de Inițiativă Civică Bucureștii Noi 2017
Inițiativa Domnești
Clubul Mamelor / Policy Center for Roma and Minorities
Asociația Inițiativa Prelungirea Ghencea
Asociația Cartierul Aviației
Inițiativa AS – Acționăm pentru siguranță în universități
Inițiativa pentru Bragadiru
Grupul de inițiativă civică Lacul Tei
MozaiQ
ÎnCotroceni – Oameni, Idei, Poveşti
Inițiativa civică Grow Up România
Iubim Sectorul 3
Cruciada Locatarilor
Grupul Parcul Herăstrău
Activiști pentru echitate
Comunitatea din Vulturilor 50

Evenimentul este organizat de CeRe şi Reţeaua Civică Bucureşti, cu sprijinul Cărtureşti.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger