Ţinteşte mingea, nu mistreţul!

0

Cu ocazia celebrului masacru al animalelor de la Balc organizat de omul de afaceri Ion Ţiriac, Fundaţia VIER PFOTEN i-a invitat astăzi pe toţi participanţii să schimbe arma de vânătoare cu racheta de tenis. În acest an, membrii VIER PFOTEN au jucat o partidă de tenis la intrarea în ţarcul de la Balc pentru a le reaminti invitaţilor domnului Ţiriac că a face sport nu înseamnă a ucide.

de Vier Pfoten

În această dimineaţă, circa 20 de membri ai VIER PFOTEN din Austria, Marea Britanie, Olanda, Germania şi România au jucat în mod simbolic o partidă de tenis la intrarea în ţarcul de la Balc, în timpul sosirii invitaţilor. Ei au arborat un banner de 4 metri purtând mesajul „STOP KILLING! PLAY TENNIS!” („Nu ucide, joacă tenis!”). Prin acest îndemn, VIER PFOTEN doreşte să reamintească domnului Ţiriac şi invitaţilor săi că există activităţi recreative mai sănătoase şi mai paşnice decât vânătoarea, spre exemplu tenisul.

„Instinctul de vânător şi confirmarea statutului social pot fi satisfăcute prin alte activităţi decât cele sângeroase”, a spus Veronica Tulpan, Director de programe naţionale VIER PFOTEN România. „O performanţă e să te antrenezi şi să lupţi pentru puncte, nu să seceri în câteva secunde viaţa unui animal căruia nu-i dai nici măcar o şansă. Toate animalele de la Balc sunt închise într-un ţarc, iar acest lucru nu este fair play”.

De-a lungul celor 8 partide de vânătoare organizate până acum, nu mai puţin de 1.400 de animale au fost ucise în numele „agrementului”, „distracţiei” şi „socializării” de către cercul exclusivist de la Balc. Pe lista participanţilor de până acum se numără figuri proeminente la nivel internaţional: fostul tenisman Boris Becker, oamenii de afaceri germani Wolfgang Porsche şi Klaus Mangold, managerul austriac Franz Rauch, politicianul austriac Rudolf Streicher şi fostul membru în Consiliul Europei Inigo Herrera. Printre invitaţii români din anii trecuţi s-au numărat Elan Schwartzenberg, Adrian Năstase, Dan Chişu, Ilie Sârbu sau Petre Roman.

„Într-o mare măsură, lipsa preciziei în timpul vânătorii poate cauza o moarte lentă şi agonizantă pentru animale. ‘Evenimentul’ de la Balc nu respectă minime principii morale şi nici măcar reguli de etică ale vânătorii, motiv pentru care nu poate fi considerat decât un masacru”, a spus Thomas Pietsch, directorul Centrului de Competenţă Animale Sălbatice de la VIER PFOTEN International. „A venit momentul ca domnul Ion Ţiriac şi partenerii lui să încheie afaceri într-un mediu mai puţin violent şi mai etic. Să înceteze să mai organizeze <execuţii> sângeroase şi să  le înlocuiască cu sportul alb, pe care domnul Ion Ţiriac ştia să-l practice atât de bine”.

VIER PFOTEN crede în responsabilitate şi respect pentru toate formele de viaţă, astfel încât fiecare fiinţă vie să poată trăi cu demnitate, în concordanţă cu cerinţele speciei. De aceea, VIER PFOTEN cere insistent stoparea masacrului de la Balc, dar şi interzicerea organizării de vânători în spaţii îngrădite, considerând că Ministerul Mediului şi Pădurilor are o responsabilitate în ceea ce priveşte aceste „crime legale”.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger