Tinerii căsătoriţi, fără copii sunt cei mai fericiţi

1

Cuplurile de tineri căsătoriţi fără copii au cele mai fericite relaţii, arată un studiu citat de Reuters. Rezultatele cercetării realizate de guvernul britanic indică faptul că soţii mai în vârstă sunt mai puţin fericiţi decât cuplurile tinere, iar femeile sunt mai nefericite decât bărbaţii.

Cercetătorii au observat că soţii care sunt împreună de mai puţin de cinci ani sunt mai fericiţi decât cei care sunt implicaţi în relaţii mai lungi.

În cadrul studiului sunt urmărite 40.000 de familii de-a lungul a următorilor 20 de ani în încercarea de a înţelege mai bine vieţile şi experienţele oamenilor. Rezultatele iniţiale arată că cei căsătoriţi sunt mai fericiţi decât cuplurile care trăiesc împreună în afara căsătoriei.

De asemenea, relaţiile în care ambii parteneri au o diplomă universitară sunt mai fericite. Dar, apariţia unui copil scade fericirea în cuplu. Cercetătorii au observat că familiile cu preşcolari sunt cele mai nefericite, dar gradul de fericire creşte pe măsură ce copii cresc.

Totdată, şomajul are un impact mare asupra gradului de fericire al bărbaţilor, dar venitul nu afectează fericirea masculină, dar este important pentru femei.

Dintre cei 1.268 de tineri chestionaţi, 60% s-au declarat complet satisfăcuţi de viaţa lor de familie.

Fericirea în familii cu un singur părinte e mai mică, precum şi în familiile cu fraţi. Studiul mai arată că una din şase familii trăieşte în sărăcie, familiile cu pensionari şi copii înscriindu-se în această categorie.

Foto: Flickr / loelle

Citiţi şi:

De ce bărbaţii şi femeile se sărută în mod diferit?

O femeie şi-a salvat soţul din ghearele unui tigru cu o lingură de lemn

Un zâmbet fals face mai mult rău decât bine

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: TOTB.ro - De ce să te căsătorești după ce faci copii? » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger