Tinerii care folosesc Facebook sunt mai predispuși la consumul de alcool și droguri

0

Adolescenții care folosesc, în mod regulat, Facebook, MySpace și alte platforme sociale, au tendința să consume alcool și să fumeze tutun și marijuana mai mult decât ceilalți, arată un sondaj printre 1.000 de tineri.

Cei care folosesc astfel de site-uri zilnic au de cinci ori mai multe șanse să fumeze tutun decât cei care nu le folosesc, de trei ori mai multe șanse să consume alcool și de două ori mai multe șanse să fumeze marijuana.

Sondajul, realizat printre tineri de între 12 și 17 ani, realizat de Universitatea Columbia, arată că 70% dintre cei intervievați au spus că folosesc site-urile de socializare în fiecare zi, iar 30% au declarat contrariul.

Unul dintre principalele motive pentru care tinerii intră pe aceste site-uri, pe lângă pentru a ține legătura cu prietenii, este urmărirea fotografiilor postate, cercetătorii observând că imaginile care îi ilustrează pe tineri beți, inconștienți sau consumând droguri sunt foarte populare.

Cu toate acestea părinții nu sunt conștienți de efectul acestor site-uri asupra posibilității ca tinerii să consume alcool și droguri, nouă din zece părinți spunând că site-urile nu au efect asupra lor.

Joseph Califano, fondator al Centrului Național pentru Dependență și Abuz de Substanțe din cadrul Universității Columbia, spune că Facebook și alte site-uri ar trebui să controleze mai strict postarea de fotografii și să oprească acest tip de imagini.

Foto: Flickr / Sean MacEntee

Sursa: The Telegraph


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger