Tinerii americani fumează marijuana mai mult decât ţigări

8

Numeroși adolescenţi americani fumează mai multă marijuana decât ţigări, însă mai puţini sunt cei care beau. Un sondaj naţional privind consumul de droguri în Statele Unite arată o creştere a consumului de marijuana în rândul tuturor grupurilor de vârstă ale tinerilor, dar şi o scădere uşoară a numărului liceenilor care fumează ţigări, informează Reuters.

“Rata mare de consum de marijuana în perioada adolescenţei, când creierul este înca în formare, expune tinerii la risc ridicat”, spune dr Nora Volkow, directorul Institutului Naţional pentru Abuz de Droguri. “Marijuana nu afectează dor capacitatea de învăţare, judecata şi capacitatea locomotorie, dar studiile arată că o persoană din şase care consumă marijuana în adolescenţă devine dependentă”, a mai sus aceasta.

Sondajul realizat printre 46.482 de elevi din 396 de şcoli arată că 16% dintre cei de 13-14 ani au recunoscut că fumează marijuana. Acest procent era de 14,5% anul trecut.

Mai mult de 21% dintre cei de 17-18 ani au spus că au consumat marijuana în ultimele 30 de zile, în timp ce 19,2% dintre aceştia au spus că fumează ţigări. Este pentru prima dată când consumul de marijuana depăşeşte consumul de ţigări.

Studiul mai arată că intoxicarea cu alcool este în scădere, 23% dintre cei de 17-18 ai au spus că s-au îmbătat în ultimele două săptămâni faţă de 25% anul trecut şi 31,5% în 1998.

De asemenea, 6% dintre cei de 17-18 ani au spus că fumează marijuana zilnic, faţă de 5% anul trecut. Mai mult de 3% dintre cei din clasa a X-a au fumează zilnic şi 1% dintre cei de clasa a VIII-a.

Oficialii federali sunt îngrijoraţi de consumul de marijuana şi spun ca adolescenţii ar putea fi derutaţi de legalizarea marijuanei în unele state cu reţetă de la medic. “Mesajele amestecate privind legalizarea marijuanei ar putea fi de vină. Acestea cu siguranţă nu îi ajută pe părinţii care încearcă să prevină consumul de droguri”, a spus Gil Kerlikowske, directorul Biroului Naţional de Politici de Control al Drogurilor de la Casa Albă.

Foto: EPA

Tags:8 comentarii

  1. Pingback: Tweets that mention Tinerii americani fumează marijuana mai mult decât ţigări » Think Outside the Box -- Topsy.com

  2. Pingback: Un chimist american a fost șocat să afle că munca sa de cercetare a fost folosită pentru fabricarea drogurilor legale care au omorât oameni » Think Outside the Box

  3. Pingback: Ţigările fac ravagii în organism la câteva minute după inhalarea fumului » Think Outside the Box

  4. Pingback: Unii oameni se nasc fumători » Think Outside the Box

  5. Pingback: Pădurea dependenţilor: Britanicii care înving alcoolul şi drogurile plantează copaci » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger