Tineri ce folosesc blogul pentru a vorbi despre suferinta

0

Cancerul este cel mai adesea o boala care duce la izolare si la tacere despre propria suferinta. Trei tineri britanici au decis insa sa isi faca publice experientele, pe internet, sperand ca astfel sa scape de propriile spaime, dar si sa avertizeze asupra pericolelor bolii.

Blogosfera este cel mai adesea plina de tineri care scriu despre muzica, moda sau barfele la zi. Nu inseamna ca aici nu se poate vorbi si despre lucruri serioase, scrie The Guardian, care prezinta experienta a trei tineri bolnavi de cancer care au decis sa isi creeze bloguri unde sa discute sincer despre trairile si sentimentele lor.

Rosie Kilburn are 18 ani si sufera de cancer la ficat. A fost diagnosticata acum doi ani. “A fost un soc imens, pentru ca nimeni din familia mea nu avusese cancer si nici nu cunosteam pe nimeni care sa fie bolnav. Pe de alta parte, credeam ca sunt invicibila, asa cum sunt toti tinerii de varsta mea”, spune Rosie. Pe 25 martie 2009, ea a creat  theknockoneffect.wordpress.com si a lansat o campanie de strangere de fonduri. “Am vrut sa arat oamenilor ca pot discuta deschis despre cancer si ca pot, totodata, gandi pozitiv chiar si in timpul tratamentului”.

In februarie 2009, Kristin Hallenga, 24 de ani, era diagnosticata cu cancer. Doua saptamani mai tarziu lansa coppafeel.org. “Am vrut ca oamenii sa imi gaseasca blogul si sa zica: <<face bine ceea ce face, desi se confrunta cu cancer mamar metastatic>>. Am mai vrut ca tinerele femei sa realizeze ca se pot confrunta oricand cu un risc, asta deoarece cancerul mamar nu discrimineaza”.

Anul trecut, pe cand avea 25 de ani, Paul Nicholls a aflat ca are cancer la intestine. “A fost un soc, mai ales ca de acest lucru sufera in general doar persoane de peste 50 de ani. In plus, am aflat ca niciodata nu o sa ma pot face bine”. Paul a lansat blogul musicisdisease.blogspot.com din mai multe motive. “Intai de toate, am vrut sa nu mai fiu intrebat de cate 300 de ori pe zi cum ma simt. Am vrut, de asemenea, sa primesc mesaje despre ceea ce inseamna cancerul cu adevarat si cum se poate trai cu asa ceva. Scriu aproape zilnic pe blog, dar niciodata nu imi fac un plan, scriu dupa cum simt. Le-as spune oamenilor care au cancer sa faca orice le face placere, tot ce ii ajuta, fie aceasta un blog, sa tina un un jurnal sau sa aiba o activitate”.

Conform statisticilor oficiale, in fiecare zi, in Marea Britanie, sase tineri cu varste intre 13 si 24 de ani sunt diagnosticati cu cancer.

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger