Timp de trei ani, o fetiţă şi-a cărat în spate colega bolnavă până la şcoală

0

He Qin-jiao are 13 ani, însă nu-i e teamă de greutăţi. Dimpotrivă: povestea fetiţei poate fi o lecţie despre puterea altruismului. Timp de trei ani, Qin-jiao a purtat-o zilnic în spate pe prietena ei bolnavă de polio, atât în drum spre şcoală, cât şi spre casă. Fetiţa şi-a căpătat astfel renumele de “cel mai frumos elev al Chinei.”

 

best-friend-ever-550x312

 

În urmă cu patru ani, Qin-jiao a aflat că prietena ei cea mai bună, He Ying-hui, nu mai putea merge la şcoală deoarece s-a îmbolnăvit de polio, iar părinţii săi nu o puteau transporta. De atunci, şi-a asumat de bunăvoie responsabilitatea de a o purta în spate pe prietena ei până la şcoală. După trei ani, autorităţile au aflat despre acest caz şi i-au dăruit prietenei bolnave un scaun cu rotile, cu care să se poată deplasa.

Cu toate acestea, Qin-jiao continuă să se trezească zilnic la 6 dimineaţa şi să meargă la casa lui Ying-hui, pe care o ajută să ajungă la ore în cărucior. Odată ajunse la şcoală, fetiţa de 13 ani îşi urcă prietena în spate până la etajul doi, unde se află clasa unde cele două învaţă.

 

best-friend-ever2-550x310

 

Povestea lor a ajuns virală în rândul internauţilor chinezi, însă faima nu este de ajuns. Cele două fetiţe ar urma să fie înscrise în şcoala gimnazială, însă familiile lor sunt prea sărace pentru a-şi permite să le trimită în continuare la şcoală.

Sursa: Oddity Central

Puteţi citi şi:

Un tată îşi cară zilnic în spate copilul cu dizabilităţi, preţ de kilometri buni

Un om al străzii a găsit la gunoi un copil, pe care l-a “adoptat

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger