TimeBank, platforma de schimb de cunoștințe unde profesorul devine elev

0

Prima platfomă online din România care facilitează schimbul de cunoştințe, abilități şi timp se numește timebank.ro și s-a lansat ieri. TimeBank Romania este o platformă online unde utilizatorii se pot cunoaște și face schimb de cunoștințe și abilități, plătind cu o monedă alternativă, mai precis cu timpul lor (ore) și stabilește legătura între “învățător” și “învățăcel” care apoi fac schimb de roluri.

 

 

Viziunea proiectului: să construiasca comunități bazate pe învățare și pasiuni comune si sa ajute la crearea unui sistem de învățare modelat după nevoile fiecărui individ în parte, complementar celui clasic.

Proiectul a fost marele câștigător în luna mai, la concursul Restart in Educație organizat de TechSoup Romania, a obținut premiul I și grantul de 5000 de dolari  oferit de Fundația Româno-Americană în urma selecției realizate între 86 de proiecte înscrise. Concursul și-a propus să promoveze proiecte care îmbină în mod inovator educația și tehnologia.

Asociatia TimeBank Romania a fost fondată în vara anului 2012 cu scopul de a readuce bucuria în educație prin intermediul platformei TimeBank. Din această asociație fac parte exclusiv voluntari, 20 la număr. Aceștia sunt specialisti în IT, comunicare, resurse umane precum și studenți români din București, Iași, Marea Britanie si Olanda. Valorile echipei: libertate, bucurie, entuziasm, respect.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger