Tigri torturaţi şi ucişi pentru amuzamentul unor oficiali şi afacerişti chinezi

0

Poliţia chineză a descoperit corpul unui tigru ucis şi dovezi video ale electrocutării şi torturării animalului, după un raid în oraşul-port Zhanjiang, informează publicaţia The Guardian, citând, prin intermediul AFP, presa chineză. Potrivit datelor oferite de poliţie, peste zece tigri au fost măcelăriţi în cadrul aşa-numitelor “festinuri vizuale” menit să distreze diverşi oficiali şi oameni de afaceri bogaţi din China.

 

 

Oraşul Zhanjiang este situat în sudul provinciei chineze Guangdong; aici, poliţia a descoperit, în timpul unui raid organizat luna aceasta, corpul unui tigru recent măcelărit şi mai multe părţi provenite de la corpuri de tigri, a scris Nanfang Daily din China, citează The Guardian. Potrivit aceleiaşi publicaţii, oficiali locali şi oameni de afaceri cu influenţă se adună la „spectacole” în care sunt ucişi tigri, ca semn de paradă a statutului lor social. O filmare de acum doi ani, de la un astfel de „spectacol”, arată cum tigrul, ţinut într-o cuşcă de fier, era electrocutat în reprize de câte zece secunde.

Pentru măcelărirea animalului, de regulă sunt angajaţi măcelari de vite sau de porci. Oasele de tigru se vând cu 1.360 de lire sterline kilogramul, în vreme ce carnea de tigru este mai ieftină, cam 97 de lire sterline pe kilogram. Poliţia chineză a declarat că, în timpul raidului, un măcelar a încercat să fugă, dar a murit; despre el se crede că a ucis peste zece tigri, susţine presa chineză. „Tigrii au fost anesteziaţi pentru transport, cel mai probabil. Dar cei care plătesc pentru spectacol verifică dacă sunt într-adevăr vii înainte să fie ucişi”, au spus surse anonime citate de Nanfang Daily.

Oamenii de afaceri care participă la măcel cumpără oasele şi carnea tigrilor şi le oferă drept cadouri autorităţilor locale. Oasele de tigru sunt un ingredient tradiţional în medicina chineză: se crede că au capacitatea de a întări corpul uman. Deşi au fost scoase de pe „lista oficială” a produselor necesare medicinei tradiţionale asiatice, oasele de tigru sunt în continuare căutate. Astfel, decenii la rând de ucidere a tigrilor în acţiuni de braconaj, de distrugere a habitatului lor şi de vânare necontenită, au dus la scăderea numărului tigrilor aflaţi în libertate de la 100.000, acum un secol, la aproximativ 3.000, în lumea întreagă, potrivit listei speciilor vulnerabile a International Union for the Conservation of Nature (IUCN).

Ştirea sosită din presa chineză a fost preluată şi oferită mai departe de agenţia AFP, de unde a ajuns, ieri, în paginile multor publicaţii, precum The Guardian, Business Insider sau Global News. Imagini cu corpul tigrului descoperit după mutilare au fost date publicităţii. Din motive pe care sperăm că le înţelegeţi, am preferat să ilustrăm ştirea cu o fotografie generică, în locul celei care înfăţişa tigrul ucis cu brutalitate.

 

Surse: The Guardian, Business Insider, Global News

Foto: IH/Flickr

 

Puteţi citi şi:

Prima fatwa emisă împotriva traficului cu viaţă sălbatică

Doar 3.000 de tigri mai trăiesc azi în sălbăticie

Puii de tigru bengalez, animale de casă şi organe pentru medicina asiatică

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger