Țigările fac mahmureala mai nașpa

0

Dacă băutura și țigările se potrivesc de minune, fumatul dăunează grav mahmurelii. Asta au aflat oamenii de știință de la Universitatea Brown, SUA, după ce au studiat reacțiile unui grup de studenți după o serie de băute. Unii dintre ei s-au ales cu mahmureli insuportabile, presărate cu dureri de cap, greață și extenuare, în timp ce alții n-au prea simțit dureri în organism după o noapte de alcool.

 

Flickr/kevygee

 

Oamenii de știință au rugat 113 studenți să completeze un sondaj online în care să-și detalieze obiceiurile etilice și simptomele mahmurelii pe o perioadă de opt săptămâni, scrie Time.com. Au aflat că atunci când studenții au consumat masiv, adică cinci-șase doze de bere într-o oră, și au și fumat în ziua aceea, s-au trezit cu o mahmureală nasoală a doua zi, ale cărei simptome s-au înrăutățit după ce au fumat și în dimineața respectivă.

Nu se știe încă ce legătură este între țigări și înrăutățirea simptomelor mahmurelii, însă cercetări anterioare au sugerat că receptorii de nicotină din creier ar putea avea un efect asupra răspunsului organismului la alcool, cum ar fi declanșarea eliberării de dopamină, o substanță chimică responsabilă pentru sentimentul de bine pe care îl dă alcoolul. O altă teorie spune că nicotina ar putea influența și eliberarea unei substanțe activate atunci când creierul suferă o avarie, cauzând inflamarea care atrage cu sine durerile de cap și greața.

 

Puteți accesa și:

Patru întrebări ca să aflați dacă aveți o problemă cu alcoolul


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger