Țigările electronice nu te ajută să te lași de fumat

1

Un nou studiu ridică, din nou, întrebarea dacă țigările electronice sunt o soluție pentru renunțarea la fumat. Analizând obiceiurile a 88 de fumători care foloseau și țigara electronică, cercetătorii americani au descoperit că aceștia nu aveau mai multe șanse să se lase de fumat după un an compartiv cu cei care nu foloseau țigara eletronică.

 

3601465488_b3ede20028_z

 

Țigările electronice au fost introduse pentru prima dată în China în 2004 și au ajuns să fie centrul unei industrii de 2 miliarde de dolari. Utilizatorii inhalează vapori de nicotină, care nu conțin monoxidul de carbon și gudronul din țigările convenționale.

“Nu am găsit o legătură între folosirea țigărilor electronice și reducerea consumului de țigări”, a spus Rachel Grana, cercetătorul principal. Studiul Centrului pentru Controlul Tutunului din cadrul Universității din California este criticat pentru numărul mic de participanți și pentru faptul că nu ia în calcul intenția participanților de a se lăsa sau nu de fumat.

Cercetătorii au analizat datele unui sondaj din 2011 în cadrul căruia au fost interogați 949 de fumători, dintre care 88 foloseau și țigara electronică. Când au analizat răspunsurile participanților un an mai târziu, au descoperit că nu exista o rată de renunțare la fumat mai mare în rândul celor care foloseau țigara electronică decât în rândul celor care nu o foloseau. Se pare că cei care încă fumau în 2012 și foloseau și țigara electronica, nici nu fumau mai puține țigări convenționale.

Sursa: Reuters 

 

Citiți și:

Numărul fumătorilor de pe glob este în creștere și se apropie de un miliard

New York interzice și țigările electronice


Un comentariu

  1. Este cam la mintea cocosului ca nu te lasi de fumat cu tigarile electronice. Nu gudronul te tine captiv in viciu ci nicotina. Daca tu continui sa inhalezi nicotina, atunci unde e renuntarea?
    Eu m-am lasat acum o luna pe 28 februarie brusc, am fumat 10 ani. De atunci nu mi-a trebuit deloc tigara, nici nu ma gandesc deloc la fumat, am pierdut orice urma de dorinta de-a fuma. Si eu ma gandeam ca o sa mor ofilindu-ma daca nu am o perioada de tranzitie intre tigara si nimic. Nu e deloc asa. Nu am conflicte interioare de genul “totusi as fuma, dar nu am voie / am promis ca nu mai etc”. Nicotina iese din organism complet dupa 3 zile, disparand odata cu ea ciclul scade nivelul – ma simt rau / fumez – crste nivelul – ma simt bine. Restul e doar psihologic.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger