Tigari preschimbate in carti

1

O editura germana din Hamburg a reciclat automate vechi de tigari pentru a construi un dispozitiv nou ce inlocuieste un viciu daunator cu o practica benefica – cititul. Noile dispozitive ofera o serie de carti in format mic, de dimensiunea unui pachet de tigari, impachetate in cutii si scrise de autori locali. Gama de produse variaza de la volume de poezie la proza despre fumat.

Editura Hamburger Automatenverlag a impanzit imprejurimile Universitatii din Hamburg cu foste automate de tigari care, in loc de tutun, livreaza lectura la pachet, relateaza boersenblatt.com. Cartile de dimensiuni reduse costa patru euro si includ romane grafice, volume de poezie, un ghid de calatorie pentru femeile de cariera, un album foto, o carte de bucate pentru copii, precum si proza clasica ce are ca subiect viciul pe care editura vrea sa-l inlocuiasca cu lectura.

Potrivit Tree Hugger, pe masura ce tot mai multe tari au inceput sa interzica fumatul in birouri, restaurante, baruri si chiar parcuri, automatele de tigari, care sunt deja ilegale in China si in multe locuri din Statele Unite, vor ajunge sa fie scoase din uz, motiv pentru care este nevoie de initiative inteligente de reciclare a lor, cum este cazul editurii germane.

Foto: automatenverlag.de

Tags:Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger