Think Outside the Box adoptă documentarul ”Grecia: Zilele schimbării” la One World România

0

Începând de ieri, Bucureștiul va fi, timp de o săptămână, capitala documentarelor pe teme legate de drepturile omului. Think Outside the Box a adoptat anul acesta unul din documentarele prezentate de One World RomâniaGreece, Days of Change urmărește felul în care Grecia s-a transformat în urma crizei, într-o secțiune cu o temă mai relevantă ca niciodată – Trăim ca să muncim?

Ştirile din ultimii ani au fost acaparate de poveşti sumbre despre criză economică din Grecia. Însă dincolo de poveştile pesimiste vehiculate de presă, cum a fost afectată societatea greacă de criză şi ce tip de reacţii a primit statul din partea cetăţenilor? Un nou val de regizori greci încearcă să abordeze aceste întrebări într-un mod minimalist şi inteligent, documentând varii contexte de solidaritate socială şi concentrându-se pe curajul şi creativitatea dovedite de oameni în fata crizei. Grecia: zilele schimbării e unul dintre documentarele sociale cu cea mai mare putere de a inspira un comportament asemănător.

Filmul va fi proiectat sâmbătă, 26 martie, de la ora 14:00, la Cinema Eforie și duminică, 27 martie, de la 20:30, la Cinema Elvire Popesco. Fiecare proiecție va fi urmată de o discuție cu publicul.

Festivalul internațional de documentar și drepturile omului One World Romania revine in perioada 21-27 martie la București, cu cea de-a noua ediție. Aceasta ediție va va aduce in atentie 60 de filme documentare – proaspete, pline de emotie, presarate pe alocuri cu cinism si cruzime, dar și cu doze mari de empatie și umor. Filmele din cadrul One World Romania 2016 sunt impartite in noua sectiuni tematice – “Cabinetul de criza al Europei”, “Valiza de refugiati”, “Focus: Orientul Apropiat”, “Drepturi si strambe”, “Ochiul vanat al dragostei noastre”, “Traim ca sa muncim”, “Dinolo de camasa de forta”, “Delicatessen” si “Kinedok” si vor fi proiectate la Cinema Eforie, Cinema Union, Cinema Elvire Popesco si Hollywood Multiplex (Vitan).


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger