The Story of Broke. Un viral video despre economia dinozauriană a SUA

0

După un clip video viral pe marginea societatăţii consumeriste, “The Story of Stuff“, care a inspirat o carte cu acelaşi nume, americanca Annie Leonard, susţinătoare a dezvoltării durabile şi critic al consumerismului în exces, a lansat un nou filmuleţ, “The Story of Broke”, pe care îl puteţi urmări mai jos. Acesta arată cum banii din impozite sunt folosiţi pe nedrept în SUA pentru a susţine o “economie dinozauriană” suferindă, aspiratoare de energie, flămândă pentru resurse şi, într-un final, neproductivă.

SUA nu sunt falite; suntem cea mai bogată ţară de pe planetă şi o ţară în care cei mai bogaţi dintre noi o duc extraordinar de bine. Însă adevărul e că economia noastră este sfărâmată, generând mai multă poluare, gaze cu efect de seră şi deşeuri decât orice altă ţară. Din această perspectivă şi din multe altele, ea pur şi simplu nu funcţionează. Şi în loc să învestim în ceva mai bun, continuăm să ţinem această economie dinozauriană sub perfuzii cu sute de miliarde de dolari proveniţi din impozite. “The Story of Broke” îndeamnă guvernul să se orienteze spre investiţii în soluţii curate şi ecologice – energie regenerabilă, substanţe chimice şi materiale mai sigure, zero deşeuri şi altele -, care pot asigura slujbe şi un mediu mai sănătos. Este timpul să reconstruim Visul American; însă de data asta, haideţi să-l construim mai bine.

Acesta este mesajul pe care îl transmite Annie Leonard în descrierea de Youtube a filmuleţului “The Story of Broke” (“Povestea falimentului”, în traducere liberă):

Sursa: Tree Hugger, Grist


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger