Thanet, ferma eoliana la maximum

1

Cea mai mare ferma eoliana offshore din lume a fost  inaugurata astazi pe coastele Marii Britanii, insa presa exprima nemultumiri fata de faptul ca firmele locale au fost foarte putin implicate in proiect.

Ferma eoliana, care are 100 de turbine ce sunt capabile sa produca 300 MW de energie electrica, este instalata in largul coastelor districtului Thanet iar constructia ei a necesitat investitii de circa 900 de milioane de lire sterline, relateaza The Guardian.

Numai ca mai putin de 20 la suta din aceste investitii sunt ale unor companii britanice, in conditiile in care guvernul de la Londra promoveaza intens ideea ca “a treia revolutie industriala” va fi cea reprezentata de energia verde, care are un mare potential economic si duce la crearea de noi locuri de munca.

Marea Britanie are un mare potential eolian, datorita climei. Spre exemplu, o turbina eoliana poate genera aici cu circa 50 la suta mai multa energie electrica decat in Germania. Numai ca in acest moment exista o mare discrepanta intre cele doua tari, in ce priveste investitiile in industria verde, pentru ca Germania are 21.315 turbine instalate, in timp ce numarul acestora nu depaseste 3.000 in Marea Britania.

Foto: Vattenfall

Tags:Un comentariu

  1. La un moment dat am vazut ceva de genul acesta pe Discovery, doar ca acolo cu o elice subacvatica putea sa faca energie si din maree sau valuri sau curenti …. oare astea sunt, ca asa imi amintesc ca planul era sa fie amplasate undeva pe langa Marea Britanie. Asta ar explica si de ce au randament mai mare decat in Germania (chiar daca comparatia este putin fortata, nestiind unde in Germania sunt amplasate eolienele cu care se face comparatia).

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger