Testul dragostei care identifică adevăratele sentimente ale proaspeților căsătoriți

0

Oamenii de știință au realizat un “test al dragostei” despre care susțin că este un ghid mai bun către succesul relației decât bunele intenții ale proaspeților căsătoriți.

cuplu

Cercetarea arată că un răspuns subconștient la o imagine a partenerului poate prezice rezultatul căsătoriei. Cei care, în cadrul experimentelor, au avut o reacție negativă erau mai predispuși să fie nefericiți în căsătorie câțiva ani mai târziu.

Autorul studiului, prof. James McNulty de la Universitatea de Stat din Florida, spune că noul test măsoară sentimentele adevărate ale proaspeților căsătoriți unul față de altul, și nu ceea ce își declară ei sau spun altora despre sentimentele lor.

“Aceste răspunsuri instinctive par să fie destul de puternice în a prezice dacă partenerii vor trăi fericiți împreună”, a declarat cercetătorul.

Echipa sa a intervievat 135 de cupluri de proaspăt căsătoriți care și-au evaluat căsătoria în funcție de adjective negative și pozitive precum “bun”, “rău”, “satisfăcător”, “nesatisfăcător”. Apoi au măsurat reacția imediată față de celălat folosind “testul dragostei”.

Testul dragostei constă în a arăta unuia dintre parteneri o fotografie a celuilalt pentru o treime dintr-o secundă. Apoi, ei răspundeau, cât de repede, dacă unele cuvinte precum “grozav”, “minunat”, “groaznic” și “înspăimântător” erau pozitive sau negative. Viteza cu care răspundeau era un indicator al sentimentelor lor adevărate, spun cercetătorii.

Testul se bazează pe principiul asocierii. Teoria constă în faptul că, după vizionarea imaginii partenerului pentru o treime de secundă, subiectul se află într-o stare pozitivă sau negativă.

Dacă se află într-o stare bună, ei vor identifica termenii pozitivi precum “grozav” și “minunat” mai repede decât cuvintele negative și invers. Echipa de cercetători a observat că răspunsurile conștiente ale subiecților erau în totalitate pozitive, dar răspunurile subconștiente au variat foarte mult.

Rezultatul studiului a fost că cei care au avut reacții subconșitente negative au fost mai degrabă și cei care s-au declarat nefericiți în căsătorie mai târziu sau chiar au divorțat.

Sursa: BBC

Citiți și:

Un studiu al Harvard, care a durat 75 de ani, arată de ce au nevoie bărbații pentru a fi fericiți

Femeile decid rațional dacă iubesc


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger