Testosteronul pare să sporească sinceritatea

0

Acum o săptămână, v-am prezentat câteva sfaturi pentru creșterea naturală a testosteronului venite de la un bărbat care trăiește de 25 de ani cu HIV. Am aflat atunci că sporirea nivelului de testosteron, care scade o dată cu înaintarea în vârstă, îmbunătățește libidoul, energia, concentrarea și toleranța la stres. Acum aflăm de la oamenii de știință ai Universității din Bonn, Germania, că hormonul sexual masculin ar putea amplifica și sinceritatea.

 

 

Cercetătorii germani au recrutat 91 de bărbați sănătoși, dintre care 46 au primit un tratament cu testosteron sub forma unui gel aplicat pe piele, scrie PsychCentral. Ceilalți participanți la studiu s-au uns cu un gel cu efect de placebo. Nici subiecții și nici cercetătorii n-au știut cine a primit testosteron și cine placebo. Participanții au jucat apoi un joc cu zaruri în cabine separate – cine dădea mai mult, primea mai mulți bani, iar subiecții puteau să mintă (nimeni în afară de ei nu le știa scorul, pe care îl tastau într-un computer).

Cu toate acestea, oamenii de știință au putut stabili ulterior cine a mințit și cine nu, folosind o teorie a probabilității. Au observat că subiecții care au primit testosteron au mințit mai rar decât ceilalți, rezultate ce contrazic ipoteza anterioară că un nivel ridicat de testosteron conduce la un comportament antisocial. Încercând să descifreze aceste rezultate, cercetătorii germani sunt de părere că sporirea nivelurilor acesui hormon duce și la amplificarea mândriei și a nevoii dezvoltării unei imagini pozitive despre sine.

Așa că puteți citi și:

Cum să-ți crești testosteronul în mod natural

Taților care dorm lângă copii le scade testosteronul


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger