Testaţi bateriile înainte să le aruncaţi

1

Când bateriile alcaline ce nu pot fi reîncărcate nu mai funcţionează, înseamnă că fie sunt complet moarte, fie mai au îndeajuns de multă energie încât să alimenteze dispozitive cu consum redus, cum ar fi telecomenzile sau ceasurile de perete. Aşa că cel mai bine este să vă cumpăraţi un tester de baterii, ca să economisiţi bani, să reduceţi deşeurile şi să scutiţi un drum la magazin când sunteţi în criză de timp.

Eu, de exemplu, mi-am format obiceiul de a pune baterii uzate la păstrare într-un pahar de plastic, ca în cazul mărunţişului. De ce? Am tastatură wireless pe baterii şi nu de multe ori mă surprind în situaţia neplăcută de a rămâne fără energie în taste. Dacă am ceva rapid de făcut, pentru a scuti un drum la magazin, apelez la resursele din paharul de plastic. Un scenariu al disperării în care arunc toate bateriile uzate pe un fotoliu şi le încerc pe fiecare în parte, frecându-le asiduu una de alta. Nu este situaţie în care să nu găsesc două care să funcţioneze, cel puţin cât să-mi termin sarcina imperioasă. E totuşi frustrant, aşa că o soluţie eficientă pentru evitarea acestei metode pe ghicite este un tester de baterii, care poată găsi viaţă în locuri pe care le consideraţi moarte.

Dacă, de exemplu, un dispozitiv funcţionează pe baza mai multor baterii dispuse în linie, s-ar putea ca el să se hrănească mai mult cu energia celor două baterii din exterior, scrie LifeHacker, şi ca cele din interior să rămână cu mult mai multă energie decât cele din exterior pe măsură ce se uzează. Când alcalinele pe care le folosiţi nu mai alimentează o cameră foto, de exemplu, încercaţi să le folosiţi la ceasuri de perete, lanterne, termostate, telecomenzi sau…tastaturi wireless – deşi, din câte am observat în cazul tastaturii mele, aceasta consumă mult mai multă energie decât o telecomandă. O altă metodă ar fi utilizarea bateriilor reîncărcabile. Chiar dacă sunt scumpe, generează mai puţine deşeuri.

Eu ţin paharul de plastic cu bateriile aruncate la grămadă pe un raft cu ochii-n soare, însă, din câte scrie Bargaineering, bateriile ar trebuie puse la păstrare în locuri răcoroase şi întunecate, pentru a preveni umezeala cauzată de condensare, într-o pungă de plastic sigilată şi, de preferat, separat. Unii oameni le ţin şi în frigider, însă pentru a face asta este nevoie de mult spaţiu şi de plasarea bateriilor într-un recipient care să le ţină departe de mâncare.

Foto: Flickr/scalespeeder


Un comentariu

  1. Din start, “bateriile alcaline ce nu pot fi reîncarcate…” este o aberatie fara limita. Bateriile NU se(re)încarca, pentru ca sunt de UNICA folosinta. De altfel în text scrie foarte clar :
    “…O altă metodă ar fi utilizarea bateriilor reîncărcabile…”
    Fiti mai atentie la traducere, se poate ?

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger