Televizorul făcut în casă

2

Când toate magazinele te îmbie cu superoferte pentru plasme şi LCD-uri gata să mobileze orice casă, un tânăr japonez şi-a construit propriul televizor analog din piese ieftine sau reciclate. Ecranul este mic, iar aspectul nu-i va convinge pe amatorii de tehnologie de ultimă oră, însă îţi poţi urmări emisiunile preferate fără probleme. Aflaţi cum vă puteţi face propriul televizor, urmărind pas cu pas metoda lui Satoshi Shibuichi.

Principalele “ingrediente” folosite pentru realizarea televizorului sunt tuburile electronice cu vid şi un mic monitor CRT. Produsul final are un aer retro, care ne aminteşte de începuturile informaţiei televizate, însă, potrivit testelor, captează atât semnal TV, cât şi radio. Deşi în Japonia transmisiunea analoagă va fi sistată în această vară, o variantă românească ar mai putea prinde câteva sezoane, dat fiind că semnalul digital nu va prelua monopolul în viitorul foarte apropiat.

Pentru a urmări, pas cu pas, cum se face un televizor în casă, puteţi accesa documentaţia tânărului japonez aici.

Tags:2 comentarii

  1. ‘transmisiunea analoagă”, măi fraților voi sunteți certați rău cu limba română… Măcar dați-o direct pe cocalarisme de messenger, e mai simplu și mai ușor de scris

  2. geek-a-contra on

    big deal. am construit acasa un tv pe la inceputul anilor ’80 folosindu-ma de o carte aparuta la vremea respectiva in colectia diamant sau ceva in genul asta. bineinteles ca mergea ca dracu’ da’ era facut de mine 🙂 .daca este ceva demn de bagat de seama in articol este faptul ca japonezul ala a gasit componente discrete.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger