Telefonul, sursă de anxietate

0

Mai mult timp petrecut pe telefon nu înseamnă că suntem mai conectați sau mai fericiți. O nouă cercetare de la Kent State University din Ohio arată că statul mai mult pe telefon se traduce printr-o anxietate mai mare pentru studenți, iar performanțele lor academice au de suferit.

 

phone

 

Cercetătorii au studiat 500 de studenți, fiecare dintre ei raportând timpul petrecut zilnic pe telefon pentru anul în curs și gradul de anxietate și satisfacție din viața lor. La sfârșitul anului, studenții au permis cercetătorilor să le vadă notele de la școală.

Nu doar că folosirea telefonului s-a dovedit a fi corelată în mod negativ cu indicatorii de satisfacție și fericire, dar și cu note mai proaste, probabil pentru că studenții erau anxioși și nu s-au putut concentra pe studii.

Deși cercetări anterioare au arătat că telefoanele pot îmbunătăți interacțiunile sociale și reduce sentimentul de izolare, studiul de față arată că accesul constant la informații și la oameni ar fi o sabie cu două tăișuri.

Cercetătorii speculează că studenții sunt anxioși din cauza presiunii de a fi mereu în contact cu prietenii lor. Unii aveau dificultăți în a se deconecta, ceea ce alimentează stresul. Episoadele ocazionale de singurătate ar fi importante, dar studenții legați de telefoanele lor nu au parte de așa ceva.

Sursa: Time

 

Citiți și:

VIDEO Lasă telefonul și revino în lumea reală!

Din ce în ce mai mulți oameni trimit sms-uri în somn


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger