Telefoanele mobile au mai multe bacterii decat toaleta

8

Da, stirea de fata nu e una care sa bucure. Insa s-a constatat ca telefoanele mobile au de circa 18 ori mai multe bacterii decat toaletele obisnuite, iar printre bacteriile identificate s-au numarat chiar salmonella sau stafilococul auriu.

Expertul in igiena Jim Francisc a realizat un test pe 30 de telefoane, pentru revista Which?. Constatarile sale au confirmat studii anterioare: telefoanele, folosite atat de mult in viata de zi cu zi, sunt potentiale focare de infectii. S-a ajuns la concluzia ca, in medie, un telefon are de circa 18 ori mai multe bacterii decat toaleta folosita de cel mai neatent barbat, relateaza Daily Mail.

Unul dintre telefoanele analizate in cadrul studiului era atat de contaminat incat proprietarul sau ar fi putut suferi oricand o infectie serioasa. A fost gasit inclusiv virusul care cauzeaza salmonella, e.coli sau stafilococul auriu.

“Cele mai multe dintre telefoane nu reprezinta un pericol iminent, dar bacteriile pe care le poarta pot ajunge pe maini, care le e un mediu favorabil. De aici pot ajunge din nou pe telefon si, in cele din urma pot cauza lucruri neplacute”, considera expertul Which? Ceri Stanaway. “Oamenii trebuie sa aiba grija de propria sanatate si de aceea ar fi bine sa fie mai precauti atunci cand, spre exemplu, se uita la niste poze facute cu telefonul unui prieten”.

Which? a mai demonstrat recent ca unele dintre tastaurile de computer sunt de asemenea mai pline de bacterii decat chiuveta din baie.

Tags:8 comentarii

 1. Pingback: Tweets that mention Telefoanele mobile au mai multe bacterii decat toaleta » Think Outside The Box -- Topsy.com

 2. asa si?? eu personal am pe mine milioane de bacterii probabil, da nu ma deranjeaza deloc; iar in colonul meu posed naiba stie cat de multe-miliarde; da nu ma panichez ca d-nul ziarist?? care n-a fost pe la scoala sa invete ca e normala chestia asta… cate bacterii a numarat pe bancnotele din buzunarul domniei sale?? da virusi?? da bacili?? da….

 3. In concluzie se recomanda a NU se introduce in gura (sau in alta parte, pt domnisoare) telefonul personal (cu atat mai mult telefonul altuia).
  Nu mai repetati tot ce vedeti in filme !

 4. Inteleg ca aceasta stire este evident de interes general. Ce nu inteleg este de ce nu se spune o vorba despre cauza acestui fenomen. Dupa mine este evident ca un obiect pe care-l folosim permanent,are spatii in care se fixeaza praful,grasimea si desigur bacteriile si este si ferit cu atentie de apa ( si sapun) este o sursa de infectie.
  Este cazul multor obiecte asemanatoare.
  Asa si? Mai departe?

 5. Pingback: 1 din 6 telefoane, contaminat cu materii fecale | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger