Teatrul care schimbă orașul

0

Bucureștenii sunt așteptați luni, 16 februarie, de la ora 19:00, la prima reprezentație a piesei de teatru “4m2”. Pus în scenă la iniţiativa Centrului de Resurse pentru Participare Publică – CeRe, spectacolul, care se va juca în Lacul Tei, este inspirat din activitatea unor grupuri de inițiativă active la nivelul Capitalei.  El ilustrează modul în care cetățenii pot convinge autoritățile publice să intervină în decizii publice, pentru rezolvarea diverselor probleme din comunitate. Fie că e vorba de construcții care sufocă orașul, defrișări abuzive ale spațiilor verzi sau lipsa transparenței decizionale a administrației în relație cu cetățenii.

Piesa a fost realizată în urma unui set de întâlniri dintre echipa de scenariști și cetățeni din grupurile de inițiativă din Lacul Tei, Callatis-Drumul Taberei și Favorit, grupuri susținute de CeRe printr-un program de organizare comunitară. Ea este pusă în scenă cu sprijinul unei echipe de actori profesioniști, majoritatea colaboratori ai teatrului Bulandra.

Echipa piesei:

  • Distribuția: Mirela Gorea, Ana  Ioana Macaria, Profira Serafim, Ana Covalciuc, Silvana Negruțiu, Alexandru Fifea
  • Costume – Doina Pop
  • Mișcarea scenică – Mihaela Culda
  • Text și regie – Catinca Drăgănescu și Ioana Petre

“4m2” este un spectacol despre solidaritate și responsabilitate, construit în jurul poveștii ultimilor patru metri pătrați de verdeață dintr-o mare metropolă. Pornind de la documentarea unor grupuri de inițiativă civică din câteva cartiere din București, echipa proiectului a creat o poveste ficțională despre experiențele tragi-comice prin care este nevoit să treacă un om ce își propune să lupte pentru a salva de la betonarea spațiului verde. Pe alocuri absurdă, pe alocuri dramatică, de multe ori surprinzătoare, povestea își propune să pună în discuție felul în care fiecare dintre noi, în calitatea noastră de cetățeni și membri ai unei comunități, ne raportăm la aceasta și alegem să devenim sau nu activi în viața ei

– Catinca Drăgănescu și Ioana Petre – text și regie.

Spectacolul se va juca la Colegiul Tehnic Traian (sala de festivități), str. Luigi Galvani nr. 20, sector 2. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

După reprezentaţia din Lacul Tei, vor urma și altele, în alte cartiere bucureștene – Drumul Taberei (zonele Favorit și Callatis) și Pantelimon. Cele 6 reprezentații se vor desfășura în intervalul februarie – aprilie 2015. Prin această iniţiativă,  CeRe şi-a propus să stimuleze spiritul civic al locuitorilor Bucureștiului prin artă.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger