Teatru și operă pe scara blocului. Încep lucrările de „reabilitare culturală” a cartierelor din București

0

Între 17 și 21 octombrie bucureștenii sunt așteptați la piese de teatru, ateliere şi expoziții de desen și fotografie, ateliere de interpretare de text și chiar un recital cu arii de operă. Toate acestea pe scara blocului din Calea Crângaşi nr. 23 bl. 13, sc. 1.

Spectatorii vor putea participa la evenimente în mod gratuit, pe baza unei înscrieri la [email protected] și a unui ”bilet” special: un preparat gustos, gătit acasă, de savurat cu vecinii și restul oaspeților. Proiectul Se joacă cu scara deschisă face parte dintr-o inițiativă mai amplă de “reabilitare culturală” a blocurilor din cartierele bucureştene. Scopul lui este să îndulcească viața în cartier, prin artă și voie bună. Proiectul își propune să îmbunătățească mentalitatea oamenilor în privința relațiilor cu vecinii, cu oameni necunoscuți, cu spațiul domestic și, indirect, cu orașul.

Evenimentul va debuta duminică, 16 octombrie, cu piesa de teatru educațional „Copii răi” jucată de Katia Pascariu. Vor urma în cursul săptămânii ateliere de desen și origami pentru copii, susținute de Lucian Sandu-Milea și Diana Pintilie, și ateliere de interpretare de text cu Grațiela Bădescu. Ea va pregăti, împreună cu participanții, un spectacolul-lectură care are la bază textul „Oracol”, un poem urban de Rucsandra Pop. Se va juca, tot cu scara deschisă, și piesa de teatru “Pariuri pierdute” cu Andrei Vasilescu, Altan Safta-Zecheria și Cristian Constantinescu. Nu va lipsi nici expoziția „În fața blocului” cu fotografii de Antonio Cioarek, locuitor al cartierului Giulești. Probabil cel mai sonor eveniment de pe scară va fi recitalul din arii de operă al Cătălinei Antal. Evenimentul se va încheia vineri, 21 octombrie, cu un tradițional joc de “Flori, fete și băieţi, muzicanţi sau cântăreţi” în faţa blocului 13, sc. 1 din Calea Crângași (acces: tramvai 41 – staţia Pasaj Grant, autobuz 178 – staţia Bulevardul Ceahlău.)

Proiectul Se joacă cu scara deschisă este susţinut de Asociaţia Homemade Culture, în parteneriat cu Biblioteca Metropolitană – filiala Nichita Stănescu și cu asociația Giulești Kids Center. Acest eveniment este finanţat de către Primăria Municipiului Bucureşti prin ARCUB, prin linia Generator de proiecte comunitare la firul ierbii, în cadrul candidaturii Bucureşti 2021 Oraşul In-Vizibil.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger