Te-ai săturat de un sistem ineficient și inechitabil? Dă un restart și intră în competiție cu soluțiile tale!

1

Cu toţii am avut de-a face cu situaţii inechitabile care ne-au dat gânduri de emigrare; vrei să se schimbe ceva? Dacă vrei un sistem mai corect şi mai eficient, poţi da un restart sistemului înscriind soluţia ta în competiţia Restart România, care îţi va oferi ajutor pentru a o transforma într-un proiect online.

Dacă te-ai confruntat cu o problemă legată de lipsa transparenţei, eficienţei, nerespectarea legii sau trafic de influenţă, nu aştepta compătimire, trimite soluţia ta online pentru o rezolvare offline.

‘’Şpaga’’ costă prea mult? Ai fost fugărit de câini comunitari? Ai avut parte de încă una dintre ‘acele’ curse de taxi? Restart România te invită să vii cu o soluţie. 10 participanţi vor primi câte o echipă de programatori, un mentor, susținere de marketing şi PR şi vor fi ajutaţi să construiască o comunitate de specialişti în jurul proiectului. 10 idei vor fi implementate în cadrul unui Hackathon organizat în octombrie, iar 5 dintre ele vor primi finanțare in valoare totală de peste 25 000 dolari. De asemenea, ideile vor primi soluții hardware, software și susținere tehnica pentru ca proiectele să aibă continuitate.

Restart România, un parteneriat între Ambasada Statelor Unite şi NetSquared, are ca scop implicarea cetăţenilor şi a demonstra puterea proiectelor online de a duce la schimbări sociale. Perioada de înscriere a proiectelor se întinde până pe 15 septembrie.

Un exemplu de succes al iniţiativei Restart din lume este Ushahidi, un website realizat la începutul anului 2008 pentru a centraliza actele de violenţă şi eforturile de pace din Kenya, raportate cu ajutorul telefoanelor mobile şi Internetului. În prezent, Ushahidi este o organizaţie non-profit specializată pe dezvoltarea de software open source gratuit pentru colectarea informaţiilor, vizualizarea lor şi hărţi interactive.


Un comentariu

  1. Ceva concret pentru fiinta umana nu exista?!? Ca de abureli si de buzunare goale ne-am cam saturat.Stau si ma minunez cum procentul celor spalati pe creier creste exponential pe zi ce trece.Si e si usor, pentru ca la vite e suficient sa le dai fan si apa si sunt ascultatoare.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger