Taxiul pentru compost

1

După ce a cochetat cu ideea agriculturii urbane şi s-a gândit să cultive mâncare în gunoiul generat de oameni, americanul Jeremy Brosowsky a ales să-şi deschidă o companie de taxiuri – Compost Cab -, un serviciu care adună deşeurile alimentare din Washington D.C. şi le transportă la ferme urbane pentru compost.

 

 

Dacă aproape 100 de oraşe de peste ocean au programe de valorificare a resturilor alimentare, Brosowsky spune pentru Grist.org că proiectul său este diferit, în sensul că este menit să ajute agricultura urbană, nu doar să cureţe oraşul de gunoaie. O familie americană aruncă la gunoi, în medie, în jur de 227 de kilograme de mâncare şi doar 2-3% dintre ele le compostează. Misiunea Compost Cab este să le înlesnească atât acestor familii, cât şi serviciilor locale procesul de compostare, întru înflorirea agriculturii la oraş.

Clienţii se înscriu online, pe site-ul companiei, iar taxiurile îi vizitează o dată pe săptămână, dotate cu echipament şi un ghid pentru compostarea urbană, adună resturile alimentare contra cost şi le transportă la ferme urbane nonprofit. Acestea primesc, astfel, îngrăşăminte gratis, ceea ce contribuie la supravieţuirea lor. “Suntem un fel de Robin food al gunoaielor”, spune Brosowsky – Compost Cab adună deşeuri de la oamenii care îşi permit serviciul şi le foloseşte pentru a produce mâncare în cartiere care nu au acees la produse proaspete.

Mai multe amănunte puteţi afla pe Grist.org.

 

 


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger