Taxa pe râs, o metodă inedită de taxare a spectatorilor într-un club de comedie spaniol

0

Clubul de comedie TeatreNeu din Barcelona propune o metodă inedită de taxare a spectatorilor: Pay-per-Laugh (plata pe râs). Nu există taxă de intrare în club, dar, în schimb, clienţii sunt taxaţi de fiecare dată când râd, cu ajutorul unui program special de recunoaştere facială, care înregistrează numărul de râsete pentru fiecare client.

 

 

Bizara idee este, în fapt, un experiment realizat în parteneriat cu o agenţie de publicitate, ca răspuns la decizia guvernului spaniol de a creşte taxele impuse actelor artistice, de la 8% la 21%, fapt care a dus la o scădere cu 30% a publicului în numai un an. Clubul de comedie s-a gândit să trateze situaţia cu umor şi astfel s-a născut ideea taxei pe râs. Fiecare loc din club este echipat cu sistemul de recunoaştere facială care detectează zâmbetele persoanei care ocupă locul din spate. Intrarea este gratuită, iar dacă spectacolul nu trezeşte râsete, nici măcar zâmbete, atunci clienţii localului nu plătesc nimic. În schimb, dacă râd ori zâmbesc, taxa este de 0,30 euro pe zâmbet sau hohot de râs.

 

 

Ca metodă de plată, clubul oferă şi o aplicaţie de telefon mobil, precum şi un abonament pe sezon. Experimentul s-a dovedit a fi de succes, până acum; preţul mediu al unei seri de distracţie, în acest fel, ar fi de şase euro. Acoperirea media şi social media a ineditului proiect adus o creştere cu 35% a numărului de spectatori. Fiecare spectacol de tip “plăteşte în funcţie de cât râzi” a adus cu 28.000 de euro mai mult decât aducea prin clasica vânzare de bilete. Sistemul este, în prezent, implementat şi în alte cluburi din Spania, dar şi alte ţări şi-au exprimat interesul pentru idee.

 

 

Mai multe detalii: BBC

 

Sursa şi foto: Oddity Central

 

Puteţi citi şi:

De ce are Spania cele mai multe lifturi din lume

Turcoaicele îi râd în faţă vicepremierului care vrea să le interzică să râdă în public

Nu e de râs: 15 motive pentru care râsul poate fi periculos pentru noi


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger