Tatuajul care funcţionează ca microfon wireless şi detector de minciuni

0

Compania Motorola a patentat un tatuaj care acţionează ca un microfon wireless şi ca detector de minciuni, totodată. Dacă va reuşi să scoată pe piaţă acest “produs”, căştile de tip Bluetooth nu mai au ce căuta în recuzita noastră, pentru că vor putea fi înlocuite cu un tatuaj electronic care poate fi purtat direct pe gât.

 

 

Dispozitivul inventat de Motorola are multe lucruri în comun cu un senzor medical a cărui funcţionalitate a fost demonstrată în anul 2011 (un tatuaj extrem de fin, ca o foaie de hârtie, care conţinea un circuit şi care putea fi aplicat direct pe piele). În cazul conceptului propus de compania producătoare de telefoane, tatuajul are un microfon wireless încorporat, o sursă de energie şi o modalitate de control a acestei energii. Semnalul ar urma să treacă de la tatuaj la telefonul mobil inteligent şi se va activa doar în cazul unui imbold sonor specific, care îl va „trezi” la activitate.

 

stire 11 nov implant 2Compania Motorola consideră că acest tatuaj va permite detectarea şi blocarea zgomotului ambiental nedorit în timpul unei conversaţii telefonice. Dar, spun reprezentanţii săi, tatuajul ar putea fi utilizat şi ca detector de minciuni, ceea ce ar putea fi util poliţiei, într-un anume fel (încă nu este foarte clar cum anume). Tatuajul patentat de Motorola nu este primul dispozitiv de acest fel: tot în anul acesta, compania a prezentat un alt tip de tatuaj, care ar urma să servească drept înlocuitor de parolă sau cod de securitate care să dubleze parola, în cazul gadget-urilor inteligente cu care ne place tot mai mult să ne înconjurăm.

 

Sursa şi foto: Geek


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger