Tastatura de chiuvetă

1

Un studiu din 2008 citat de Daily Mail a descoperit că o tastatură conține de 150 de ori mai multe bacterii decât limita acceptată și este de cinci ori mai mocicoșă decât colacul de toaletă. Acum, însă, Logitech a venit cu o soluție: tastatura lavabilă K310, prezentată astăzi publicului și disponibilă pentru Windows 7, Vista și XP.

 

 

Oamenii care mănâncă sau fumează în fața monitorului sunt obișnuiți cu firimiturile, stropii de cafea sau scrumul care ajunge pe și printre taste. Tastaturile pot deveni foarte lipicoase și pline de resturi care îngreunează scrisul digital și, din câte se pare, amenință sănătatea prin bacteriile pe care le găzduiește. Oamenii de știință care au realizat studiul mai sus amintit au analizat 33 de tasaturi în căutare de e. coli, bacterii coliforme, stafilococ auriu și enterobacterii (toate agenți ai toxinfecțiilor alimentare) și au comparat rezultatele cu populația bacteriană de pe colacul de toaletă și de pe mânerele de la ușile băilor. Patru dintre ele prezentau un potențial risc de sănătate, două găzduiau niveluri alarmante de stafilococ auriu și alte două cantități îngrijorătoare de bacterii coliforme și enterobacterii, utilizatorii acestora din urmă având șanse mari de a se îmbolnăvi.

Până acum, nu a existat nici o metodă eficientă de igienizare completă a tastaturilor, însă Logitech a dezvoltat una care poate fi clătită în chiuveta din bucătărie, împreună cu vasele, sau ștearsă cu o bucată de pânză umedă. Tastatura K310 se poate scufunda până la o adâncime de 28 de centimetri și se usucă ușor, fiind prevăzută cu găuri de scurgere și de aerisire. Potrivit companiei producătoare, noua invenție ar rezista la nenumărate spălări, iar literele, cifrele și semnele de pe taste au fost imprimate cu laser și “placate” cu raze ultraviolete pentru a nu dispărea sub robinet. K310 va fi disponibilă în Europa din octombrie.

 

 

Surse: Mashable, Daily Mail


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger