Țările unde tinerii o duc cel mai bine, dar și cel mai rău

0

Jumătate din populația lumii are în prezent mai puțin de 25 de ani, iar 1,8 miliarde de oameni au astăzi între 10 și 25 de ani, cifre care indică cea mai numeroasă pupulație tânără a planetei, din toate timpurile. Realizat recent, primul index global al bunăstării tinerilor (Global Youth Wellbeing Index) arată însă care sunt provocările cu care se confruntă azi populația tânără, dintre care jumătate e afectată de șomaj sau de ofertă insuficientă de joburi, și ce măsuri ar trebui să ia autoritățile pentru a le redresa.

 

Who_Youth

 

 

Acest Global Youth Wellbeing Index, pe care-l puteți consulta integral aici, a fost realizat de Youth Foundation and Hilton Worldwide și a acoperit 30 de țări, unde se regăsesc 70% din populația tânără globală. Criteriile luate în calcul sunt participarea cetățenească, oportunitățile economice, educația, sănătatea, tehnologiile de informare și comunicare, precum și siguranța. Printre principalele concluzii ale studiului se arată că tinerii sunt deopotrivă cei mai sănătoși, dar și cei mai afectați de lipsa șanselor de dezvoltare economică. 85% din tinerii acestor 30 de țări analizate se confruntă cu niveluri de bunăstare mai scăzute decât media, deși indexul arată că, în rândul tinerilor, bunăstarea este în mare parte subiectivă, astfel încât autoevaluările tinerilor diferă în mare parte de standardele obiective.

 

 

Dintre țările evaluate, pe primele locuri, unde tinerii o duc azi cel mai bine, se numără Australia, Suedia, Coreea de Sud, Marea Britanie, Germania, SUA și Japonia, în vreme ce ultimele locuri aparțin unor țări ca Rusia, India, Kenya, Tanzania, Uganda și Nigeria. Aici puteți accesa harta interactivă a studiului, pentru a putea aprofunda informațiile concentrate în studiu.

 

3029098-inline-screen-shot-2014-04-14-at-21453-pm

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger