Targul Taranului a intrat in reteaua Earth Market

1

agerpres_3968998

Targul Taranului a fost acreditat Earth Market, devenind astfel prima piata turistica din Europa de Est parte a Retelei internationale Earth Markets, un proiect Slow Food.

(comunicat de presa)

Cu aceasta ocazie, Asociatia Grupul de Initiativa Radu Anton Roman si Convivium Slow Food Valahia Gusturilor, cei doi organizatori locali, inaugureaza „Earth Market Bucuresti” si „Centrul de informare Slow Food Bucuresti-Valahia Gusturilor”, la ARK Bursa Marfurilor, pe Calea Rahovei. Evenimentul va avea loc pe 6 martie, ora 12:00.

„Acreditarea Targului Taranului de catre Slow Food International vine ca o recunoastere a organizarii de peste doi ani a evenimentelor saptamanale in care am reunit mici producatori locali, am derulat activitati dedicate redescoperirii retetelor stravechi, care au fost puse in contextul dat de cultura locala originara a acestora si am oferit lectii de educatie culinara. Am pus la un loc in acesti ani hrana, comunitatea si viitorul acesteia”, a declarat Daniela Bacanu, lider al Convivium Slow Food Bucuresti-Valahia Gusturilor.

Earth Market este un tip de piata unde nu doar se cumpara produse traditionale, ci in care se intalnesc producatorii si consumatorii pentru a discuta despre gustul hranei, istoria si identitatea oamenilor care o produc, locul unde poti afla placerea de a degusta produse locale impreuna cu ceilalti si pentru a participa la lectii de educare a gusturilor.

Centrul de Informare este un punct local de prezentare a regiunilor, oamenilor, produselor si  retetelor care corespund principiilor miscarii Slow Food, precum si de informare privind grupurile de actiune Convivium Slow Food din Romania.

Grupul de Initiativa Radu Anton Roman este o asociatie constituita pentru a contribui la promovarea valorilor culturale traditionale din Romania. Principalul sau proiect, inceput în 2007, este Targul Taranului.

Slow Food este o organizatie non-profit, eco-gastronomica, care a fost fondata în 1989 pentru a contracara modul de viata modern (fast food si fast life), disparitia bucatelor locale traditionale si stimularea interesului oamenilor pentru hrana, provenienta ei, gustul acesteia, si felul in care alegerile noastre privind hrana afecteaza comunitatea si viitorul oamenilor.

Tags:Un comentariu

  1. Pingback: Targul Taranului de Armindeni » Think Outside The Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger