Țară, țară, vrem ostași pentru Roșia Montană!

11

 

La Cluj și București s-a jucat, aseară, ”Țară, țară, vrem ostași pentru Roșia Montană”. Un joc al copilăriei, cu mesaj extrem de puternic, în contextul bătăliei pentru Roșia Montană. Un grup de tineri s-a strâns în Piața Constituției din București, în vreme ce la Cluj-Napoca, în Piața Unirii, au fost aproximativ 200 de oameni, spun participanții. Ideea jocului a pornit de la Cluj, unde zilele trecute au mai avut loc câteva manifestări pentru Roșia Montană.

 

Mediul online găzduiește momente foto și video de la ”Țară, țară, vrem ostași pentru Roșia Montană!” de la Cluj și București. Pe Facebook, au apărut fotografii de la Cluj (foto mai jos) și se dau mai departe din om în om. Cei care au participat la Cluj au descris atmosfera drept extraordinară; polițiștii au legitimat oamenii care luau parte la joc, au încercat să îi convingă să plece și cam atât. La București, jandarmii au sosit în număr mare în fața Parlamentului, dar nu au intervenit în manifestare. De la evenimentul din Piața Constituției există acest film, realizat de unul dintre participanți, în care se vede, la un moment dat, și mașina Poliției dând târcoale grupului de jucători.

Impresii despre eveniment: ”În această seară am văzut că putem să avem ostași pentru Roșia Montană! Cei cu căciuli, cei cu fulare, cei ce cred în dreptate, cei care vor libertate de exprimare (…), cei ce iubesc natura, cei ce au fost legitimați de poliție și chiar și cei care au stat deoparte inițial, sociologi, ingineri, psihologi, cei ce luptă împotriva dezinformării, cei ce cred în Roșia Montană și nu fug pentru RMGC, toți au strigat în cor: “Vrem ostași pentru Roșia Montana”, fiind, în același timp, ceea ce-și doresc. Felicitări tuturor și mulțumesc! Mulțumesc pentru că, în acest fel, Roșia Montană nu va dispărea, oamenii de-aici nu vor pleca!” (mesaj postat pe contul unei utilizatoare Facebook – Ani M.)

 

Chiar în acest context al manifestărilor tot mai creative în sprijinul Roșiei Montane și împotriva proiectului RMGC, la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj are loc, în zilele de 11 și 12 noiembrie, conferința internațională ”Roșia Montană în istoria universală”. Conferința este organizată de Universitatea Babeș-Bolyai, Academia Română, ICOMOS România și Campania Salvați Roșia Montană. Printre invitați se numără profesori arheologi, geologi, experți în mediu și comunicare, în relații sociale și politică și mulții alții, din România și străinătate. Ei vor încerca să răspundă întrebărilor din jurul problemei Roșia Montană și să analizeze toate aspectele din punct de vedere al specialiștilor. Detalii despre programul conferinței puteți găsi aici.

Citiți și:

VIDEO Cinci susținători ai Roșiei Montane au fost reținuți de poliție aseară  din fața sediului TVR

Ocuparea Hotelului Continental. Cum mi-am ratat arestarea  – relatare de la fața locului

Cartel Alfa: Locurile de muncă promise la Roșia Montană de RMGC sunt o minciună

Sursa foto: Facebook (Raluca D.)

Tara, tara, vrem ostasi pentru Rosia Montana – Bucuresti


11 comentarii

 1. mda, si bineinteles intre toti acesti specialisti nu este nici unul care sa reprezinte vocea sustinatorilor proiectului. halal echitabilitate si corectitudine… macar daca s-ar fi dat ca model, mai ales ca au zis de atatea ori ca ei nu sunt invitati sa-si dea cu parerea. desi singura dezbatere pe care am vazut-o pana acum cu oameni doar pro-proiect, a fost doar pentru ca ceilalti nu s-au prezentat. si din nou…tot ei se plang.

  • Cred ca RMGC a platit destule capete vorbitoare, adica “specialisti” care sa apere proiectul vostru mizerabil. Goldistii vor echitabilitate si corectitudine, uau. Asta e culmea tupeului.

   • Daca ar fi platit asa de multe capete luminate ca sa treaca proiectul,crezi ca mai asteptau de 14 ani ca sa primeasca un raspuns ? Manifestatiiel astea arata cat de interesati sunt activistii ong-urilor de zona,pana acum in atatia ani nu au facut nimic pentru oameni…se vede ca nici nu au de gand.

 2. la cat de mult spatiu au ocupat, ma mir cum de nu i-a luat la rost mai rau. dar ma rog, pana la urma este o dovada ca nu sunt tocmai asa martirizati de jandarmi/politie cum s-a facut ditai scandalu’ cu tvr-ul. acolo de vina au fost protestatarii nu jandarmii. ei si-au facut datoria sa-i ridice pe galagiosi. se vedea si in filmulet ce agitati erau.

 3. Ostasi pentru ce, impotriva a ce apara Rosia Montana, de dezvoltare, sacderea somajului, a saraciei, oferirea de oportunitati noi localnicilor? Sa face evenimente, sa te joci, sa te manifesti asa e fun, dar scopul lor e inexistent

  • si din toti oameni care o duc nasol in romania, exact pe astia trebuie sa i propasim,la pachet cu anihilarea cadrului natural in care traiesc. doamne, bine ca nu s-a gasit petrol pe varful moldoveanu, ca haps, il dadeam jos pentru scaderea somajului, a saraciei si in special pentru oferirea de noi oportunitati. si o gasca de anumiti gen de oameni ar fi sarit sa se faca, pr, marketeri, executivi si iata succesul cum vine, vine!

 4. In piata Constitutiei oricum da tarcoale masina de politie in fiecare seara, cind trece pe acolo seara o sa vada chestia asta. E normal sa soseasca jandarmi/politie la o manifestatie, mai ales in fata parlamentului. Cat despre manifestatia din cluj, cand esti intr-un grup de 200 de persoane trebuie sa te astepti sa fi legitimat

 5. si aici vad un puternic spirit de oi pierdute turma, oameni care parca de abia asteapta sa fie repede legitimati si luati la intrebari, de politie, de jandarmi si li se pare firesc. nu vedeti ca traim in societatea firmelor de paza si de protectie, a bodygarzilor, a politistilor comunitari, a politistilor, a jandarmilor, a paznicilor, a hummerurilor de la firme de protectie, a taranilor cu casti, veste si genunchiere????

 6. Pingback: VIDEO Sute de tineri s-au sinucis în masă cu cianură | TOTB.ro - Think Outside the Box

 7. Pingback: Cu brațele și inimile deschise, în stradă, pentru Roșia Montană | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger